Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Смачні мариновані опеньки

Консервуємо на зиму. Смачні мариновані опеньки


Консервуємо на зиму. Смачні мариновані опеньки

Рецептів приготування маринованих опеньків існує багато: для швидкої подачі на стіл вони готуються не більше години, а закриті з маринадом у банках будуть радувати вас впродовж всієї зими.

Тож пропонуємо вашій увазі простий рецепт консервації маринованих опеньків.



Інгредієнти:
опеньки - 1 кг;
вода - 1 л;
сіль - 2 ст.л.;
цукор - 2 ст.л.;
суміш 5 перців - 10-15 горошин;
лавровий лист - 1 шт.;
оцет - 75 г.

Приготування:

Опеньки перебрати й промити у воді, змінивши її тричі.

У каструлю з киплячою водою покласти гриби. Довівши до кипіння, варити гриби 15 хвилин. Воду з каструлі злити, та ще раз промити гриби. Другий раз покласти гриби в киплячу воду й знову варити 30 хвилин. Коли опеньки будуть готові, процідити їх через друшляк.

Готуємо маринад. У каструлю влити 1 л води і, додати по 2 ст. ложки солі та цукру, 10-15 горошин з суміші перців, 1 лавровий лист, 75 г оцту, перемішати.
Коли вміст каструлі закипить, зсипати туди опеньки. Потім варити гриби 15 хвилин. На цьому етапі радимо спробувати маринад: якщо він здається недостатньо солоним - додати солі.

Наповнити попередньо простерилізовані в духовці банки опеньками з маринадом. Орієнтовно виходить 2 банки об'ємом 0,5 літра.

Накрити банки кришками й закрутити або закрити їх ключем. Мариновані опеньки на зиму готові.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: