Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Салат, котлети, пиріг і навіть торт. Смачні страви зі звичайної капусти

Салат, котлети, пиріг і навіть торт. Смачні страви зі звичайної капусти


Салат, котлети, пиріг і навіть торт. Смачні страви зі звичайної капусти

Капуста відіграє значну роль у нашому раціоні. Вона багата на поживні речовини і мікроелементи. У давні часи було прийнято вважати, що користь капусти – в її здатності підтримувати бадьорість і спокійний настрій.

Крім того, цей овоч і в наші дні вважають природним лікарем, що рятує від багатьох недуг.



Салат із капусти з кукурудзою

Інгредієнти:
300 г білокачанної капусти,
1 банка консервованої кукурудзи,
1 свіжий огірок,
2 ст. л. яблучного оцту,
3 ст. л. олії,
2 стебла зеленої цибулі,
сіль за смаком.

Приготування:

Капусту нашаткуйте. Додайте до капусти оцет і сіль. Добре розімніть руками і залиште на 10-15 хвилин. Додайте огірок, нашаткований соломкою. Додайте консервовану кукурудзу, добре перемішайте і заправте олією. Дайте трохи настоятися і подавайте до столу, посипавши нашаткованою зеленою цибулею.


Котлети з капусти

Інгредієнти:
1 кг білокачанної капусти,
100 г борошна,
100 г панірувальних сухарів,
100 г манної крупи,
50 г олії,
1 цибулина,
3 зубці часнику,
зелень, сіль.

Приготування:

Капусту почистіть від пошкоджених листочків, промийте і розріжте на 4 частини, покладіть в каструлю і залийте гарячою водою, посоліть, доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин, процідіть. Цибулю і часник почистіть і поріжте на шматочки і пропустіть через м’ясорубку разом із капустою, додайте подрібнену зелень і ретельно все перемішайте.

У фарш із капусти додайте манну крупу і борошно, добре вимішайте, щоб не було грудочок. Сформуйте котлети, обкачайте їх у панірувальних сухарях і підсмажте на олії з обох боків до утворення рум’яної, апетитної скоринки.


Капустяний пиріг

Інгредієнти:
2 скл просіяного борошна,
4 яйця, 3 ст. л. вершкового масла,
1 скл сметани,
400 г білокачанної капусти,
пір’я зеленої цибулі,
2 гілочки свіжого кропу,
1/2 склянки молока,
1 ч. л. цукру,
спеції – за смаком.

Приготування:

Розділіть одне яйце на жовток і білок. Змішайте борошно з 50 г вершкового масла, сметаною, цільним яйцем і жовтком. Замісіть пружне тісто. Сформуйте його в кулю, накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник на час приготування начинки.

Капусту дрібно нашаткуйте і гарненько розімніть руками.

У глибокому сотейнику розігрійте трохи вершкового масла та олії. Обсмажте капусту до напівпрозорого кольору. Відваріть яйця круто і наріжте кубиками. Дрібно наріжте зелень. Змішайте у великій мисці остиглу капусту, яйця, петрушку і зелену цибулю.

Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини. Розкачуйте кожну половинку в пласт товщиною не більше 1 сантиметра.
Застеліть форму для випічки пергаментним папером. Викладіть поверх паперу тісто і всю начинку.

Зверху накрийте пиріг другим пластом і зробіть по центру отвір для виходу пари. Змастіть поверхню збитим в окремій мисці білком. Помістіть деко в розігріту до 200 градусів духовку.

За такої температури випікайте пиріг 10 хвилин, а потім збавте до 180 градусів і продовжуйте приготування ще 40 хвилин.

Готовий пиріг дістаньте з духовки і дайте йому трохи охолонути. Розріжте його на шматочки і подавайте до столу разом із чаєм.


Квашена капуста з буряком і хроном

Інгредієнти:
5 кг капусти,
300 г буряків,
100 г кореня хрону,
100 г часнику,
50 г кореня петрушки (можна замінити 1 пучком зелені).
Розсіл:
3 л води,
150 г солі,
2/3 скл цукру.

Приготування:

Наріжте капусту великими шматками, видаляючи качан, хрін натріть на тертці або пропустіть через м’ясорубку, петрушку і часник подрібніть, буряк наріжте скибочками. Капусту шарами укладіть в ємність для квашення, утрамбовуючи, перемежовуючи капусту з шарами хрону, буряка і прянощів.

Доведіть до кипіння воду, розчиніть у ній сіль і цукор, перемішайте до повного розчинення і охолодіть до 40-50 °С. Залийте капусту, прикрийте кришкою і залиште на 3-5 днів за кімнатної температури. Готову капусту перекладіть в банки і зберігайте в холоді.


Капустяний торт

Інгредієнти:
3 листки капусти білокачанної,
4 морквини,
3 яйця,
200 г сиру твердого,
3 цибулини,
4 зубчики часнику,
300 г майонезу,
1/4 ч. л. солі,
1/4 ч. л. перцю чорного меленого,
3 ст. л. олії,
зелень петрушки або кропу.

Приготування:

Налийте воду в каструлю, покладіть її на середній вогонь. Моркву і цибулю почистіть. Верхні листки капусти відберіть. Відберіть 3 великі листки приблизно однакового розміру. Цибулю подрібніть, моркву натріть на дрібній тертці. Часник почистіть. Коли вода в каструлі закипить, посоліть її, покладіть туди відібрані листя капусти і варіть їх протягом 5-10 хвилин. Яйця збийте вінчиком. У ту масу покладіть 3 ложки майонезу, поперчіть і посоліть. Вимішайте тісто ложкою або збийте вінчиком.

Розігрійте сковороду, налийте олію. Потім вмочіть листя капусти в кляр і обсмажте з двох сторін до утворення коричнево-золотистої скоринки, викладіть на тарілку. Цибулю обсмажте, помішуючи, до золотистого кольору, всипте моркву, влийте 1 столову ложку води, накрийте кришкою, зменште вогонь. Тушкуйте овочі 10-15 хвилин. Натріть сир на великій тертці, часник пропустіть через пресом, додайте до сиру, заправте майонезом, перемішайте.

На блюдо покладіть один листок капусти в клярі. Далі викладіть на нього овочеву начинку, цей шар змастіть майонезом і накрийте другим листком капусти. Тепер черга сирної начинки – це наступний шар торта, який також накрийте коржем і змастіть залишками майонезу. Дайте йому постояти в холодильнику 3 години.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: