Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Приготуйте на вихідні. Три рецепти ароматних та ситних пиріжків

Приготуйте на вихідні. Три рецепти ароматних та ситних пиріжків


Приготуйте на вихідні. Три рецепти ароматних та ситних пиріжків

Духмяна випічка завжди до душі усім членам родини. Пухкенькі пиріжки стануть чудовим перекусом.

Потіште сім’ю ароматними і ситними м’ясними пиріжками з нашої підбірки, які легко і швидко можна приготувати вдома.



Листкові пиріжки з м’ясом

Інгредієнти
500 г замороженого листкового тіста,
300 г фаршу з яловичини і індички,
3-4 листки китайської капусти,
половина гострого червоного перцю,
пучок зеленої цибулі,
яйце,
2 ст. л. олії,
1 ст. л. соєвого соусу.

Приготування

Листкове тісто розморозити. Зелену цибулю дрібно нарізати, капусту тонко нашаткувати. Із перчика видалити насіння, м’якоть подрібнити. У сковорідці розігріти олію й обсмажити фарш 10-12 хв. Додати капусту, цибулю, гострий перчик і соєвий соус, готувати, помішуючи, 8-10 хв.
На присипаному борошном столі тісто тонко розкачати і нарізати квадратами 10х10 см. Викласти в середину кожного по 1,5 ст. л. начинки. Скласти краї у вигляді конверта і защипнути. Змастити зверху трохи збитим яйцем і запікати в духовці 20-25 хв. за 180 °С.

Пиріжки зі свининою і картоплею

Інгредієнти
2 скл просіяного борошна,
1 ч. л. розпушувача,
0,5 склянки кефіру,
125 г вершкового масла,
яйце,
350 г свинини (шийна частина),
2 картоплини,
2 цибулини,
2 солоні огірки,
2 ст. л. олії,
сіль – за смаком.

Приготування

Вершкове масло змішати з яйцем, кефіром, сіллю і розпушувачем. Додати борошно, замісити тісто, накрити і покласти в холодильник на 30 хв.

Картоплю і цибулю почистити. М’ясо і всі овочі нарізати дрібними кубиками. М’ясо обсмажити, помішуючи, в розігрітій олії, 10 хв. Додати овочі, сіль і перець. Готувати ще 5 хв.

Розігріти духовку до 180 °C. Тісто розкачати в тонкий пласт, вирізати з нього кружальця розміром з тарілочку, розкласти начинку і сформувати пиріжки. Викласти на змащене маслом деко і випікати 40 хв.


Пиріжки з лівером

Інгредієнти
1,2 склянки води
2 ст. л. цукру,
0,5 ч.л. солі,
50 г дріжджів,
1 ст. л. сметани або вершків,
4 склянки борошна,
0,5 склянки соняшникової олії,
1 кг легенів,
0,5 кг печінки,
2 цибулини,
спеції за смаком.

Приготування

Підготувати опару. Для цього змішати 1,2 склянки теплої кип’яченої води, 50 г дріжджів, сіль, цукор і 1 столову ложку сметани. Розмішати інгредієнти дуже ретельно. Накрити опару харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин.

Замісити тісто. Просіяти 4 склянки борошна. Додайте в опару борошно і соняшникову олію. Дуже добре вимісити тісто на столі. Покласти готове тісто в миску або каструлю, накрийте кришкою і залиште в теплому місці.

Підготувати начинку для пиріжків. Для цього відварити в підсоленій воді печінку і легені. Варити лівер треба на повільному вогні протягом 40 хвилин.

Остудити і подрібнити в м’ясорубці або кухонному комбайні. Нарізати цибулю. Підігріти на сковороді олію і обсмажити в ній цибулю разом із подрібненим лівером. Додати за смаком сіль, перець та інші спеції.

Тісто розділити на однакові кульки та начинити фаршем.

Деко застелити пергаментом. Покласти на нього пиріжки на невеликій відстані один від одного. Залишити на 40 хвилин у теплому місці. Нагрійте духовку до 200 градусів.

Випікати пиріжки до золотистої скоринки. Вийняти пиріжки, змастити вершковим маслом і дати пиріжкам охолонути.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: