Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Буряк з авокадо та рагу з грибами. Пісне меню на три страви

Буряк з авокадо та рагу з грибами. Пісне меню на три страви


Буряк з авокадо та рагу з грибами. Пісне меню на три страви

Страви під час посту повинні бути різноманітними й збалансованими, особливо якщо в сім’ї є діти.

Пропонуємо вашій увазі добірку цікавих рецептів до Різдвяного посту.



Салат із буряком, оселедцем і авокадо

Інгредієнти:
200 г слабосоленого оселедця,
по 1 цибулині,
1 невеликий варений буряк,
1 авокадо,
1 помідор,
1 варене яйце,
1 пучок кропу,
пісний майонез,
1 ст. л. соку лимона,
перець мелений за смаком.

Приготування:

Кубиками нарізати все, крім буряків і яєць – їх потерти на великій тертці. Викладати салат шарами: буряк, оселедець, майонез, авокадо, цибулю, помідор, яйця, оселедець, буряк, зелень. Дати салату просочитися перед подаванням.

Можна оформити цей салат по-іншому: нарізати всі продукти тонкими пластинками, скласти шарами, змащуючи невеликою кількістю майонезу.


Суп із печериць

Інгредієнти:
1 кг печериць,
1 цибулина,
4 картоплини,
свіжа зелень,
дрібка мускатного горіха,
1 лавровий лист,
сіль, перець за смаком.

Приготування:

Добре почистити і вимити гриби, нарізати їх шматочками середньої величини, скласти у каструлю, залити водою і покласти на вогонь. Коли рідина закипить, зняти піну, посолити. Зменшити вогонь. Гриби повинні варитися приблизно 40-60 хв. Після закінчення цього часу очистити цибулю і картоплю, вимити зелень. Нарізати овочі невеликими шматочками, так само зелень і покласти в каструлю, де варяться гриби. Додати прянощі. Через 15-20 хв. його можна знімати з вогню і смакувати.


Рагу овочеве з грибами

Інгредієнти:
1 баклажан,
1 цукіні,
2 болгарські перці,
1 скл печериць
2 ст. л. соєвого соусу,
дрібка перцю чилі,
0,5 ч. л. кунжутної олії,
0,5 ч. л. цукру,
1 ст. л. олії,
1 ч. л. тертого імбиру,
2 зубки часнику,
1 ст. л. кунжуту.

Приготування:

Приготувати соус. Змішати соєвий соус, кунжутну олію, перець і цукор до однорідності. Баклажани нарізати кубиками, посолити і залишити на 20 хв. Потім трохи відтиснути сік. Нарізати кабачок і гриби. Олію розігріти в сковорідці, викласти нарізані імбир і часник, кілька секунд обсмажувати, потім додати нарізані кубиками баклажани. Готувати 5 хв. Потім овочі викласти в окремий посуд. Додати в олію кабачок і гриби. Обсмажувати 3-4 хв. Додати кунжутне насіння. Додати в сковорідку баклажани, залити все соусом. Тушкувати кілька хвилин. Подавати овочі з рисом. 

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: