Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Новорічні страви: Реберця в журавлинному соку

Новорічні страви: Реберця в журавлинному соку


Новорічні страви: Реберця в журавлинному соку

Як запечені реберця перетворити в вишукане частування? Дуже просто – приготуйте їх під незвичним маринадом

Пропонуємо вашій увазі універсальний рецепт, який підійде як для свинячих, так і для яловичих реберець.



Інгредієнти:
5 ст. л. оливкової олії,
1,5 кг яловичих чи свинячих реберець,
сіль, перець,
1-2 цибулини,
10 гілочок чебрецю,
3 зубчики часнику,
1/4 склянки борошна,
2 склянки натурального журавлинного (або гранатового) соку без цукру,
1 склянка журавлинного соку з цукром,
2 ч. л. меду,
1 склянка сухого червоного вина.

Приготування:

Розігріти у духовці велику товстостінну каструлю до 180 °С із 2 ст. л. олії.

М’ясо розділити на порційні шматочки. Посолити, поперчити і порціями обсмажити м’ясо з усіх боків до появи скоринки. Перекласти на тарілку. Коли все м’ясо буде обсмажене, злити жир із каструлі і повернути її на плиту. Додати оливкову олію, цибулю, часник і чебрець. Готувати на середньому вогні приблизно 5  хв., доки цибуля не стане м’якою. Всипати борошно і перемішати.

Додати всю рідину, перемішати. Довести до кипіння, покласти в каструлю м’ясо, накрити покришкою і – в духовку, тушкувати 3 години.

Коли м’ясо стане дуже м’яким, перекласти його із каструлі на тарілку.

Отриманий соус процідити в миску, дати постояти кілька хвилин і зняти жир зверху. Перелити соус у каструлю, покласти на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хв, доки соус трохи не випарується і загусне. Процідити соус.

Полити реберця соусом і подавати.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: