Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Замість жорсткої дієти. Рецепти легких салатів без шкідливих інгредієнтів

Замість жорсткої дієти. Рецепти легких салатів без шкідливих інгредієнтів


Замість жорсткої дієти. Рецепти легких салатів без шкідливих інгредієнтів

Після новорічно-різдвяних свят хочеться перепочити від "важкої" їжі.

"Порадник" пропонує вам декілька рецептів легких салатів на будь-який смак та гаманець.



Салат із помідорів із сиром фета

Інгредієнти:
300 г томатів чері,
150 г сиру фета,
1 невеликий пучок шпинату, кропу,
100 г міксу салатів,
30 г кедрових горішків,
1 ч. л. прованських трав,
сіль і перець за смаком,
оливкова олія.

Приготування:

Нарізати томати навпіл, сир – кубиками, кріп подрібнити. У миску порвати руками листя салатів і шпинат, додати томати, сир і кріп.
Посолити і поперчити за смаком, додати кедрові горішки, присипати сухими прованськими травами, заправити оливковою олією і перемішати.



Салат «Морквяне гніздечко»

Інгредієнти:
1 невелика морквина,
1/4 яблука,
1 варене перепелине яйце,
20 г м’якого сиру,
кріп,
сметана для заправки.

Приготування:

Моркву і яблуко почистити, у яблука видалити насіння. Натерти на дрібній тертці. Сир також натерти на дрібній тертці. Частину сиру додати до моркви з яблуком, трохи посолити, заправити сметаною. Викласти з отриманої суміші гніздечко, зверху посипати тертим сиром. У центр гнізда покласти яйце. Навколо гнізда прикрасити кропом.


Салат з броколі, куркою і помідорами

Інгредієнти:
150 г броколі,
200 г готової курки (відвареної або запеченої),
2 помідори,
2 ч. л. кунжуту,
1 ч. л. соєвого соусу,
2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

У підсоленій воді відварити суцвіття броколі протягом 5-7 хв. Аби суцвіття були яскраво-зеленими, додати у воду кілька крапель лимонного соку. Облити холодною водою. Курку і помідори нарізати кубиками. Для соусу окремо змішати олію з соєвим соусом, посолити. Заправити салат. Посипати кунжутом.


Теплий салат із курячою печінкою

Інгредієнти:
150-200 г курячої печінки,
6-7 помідорів чері,
пучок салату,
пучок руколи,
жменя кедрових горішків,
1 невелике яблуко,
1/2 ст. л. соєвого соусу,
1/2 ст. л. рідкого меду,
1 ст. л. оливкової олії,
сіль за смаком,
перець за смаком.

Приготування:

Горішки обсмажити на сковороді. Чері розрізати навпіл. Яблуко нарізати тонкими скибочками. Для соусу: з’єднати в чашці соєвий соус, сироп і масло, перемішати. Печінку нарізати середніми шматочками. На сковороді розігріти олію, викласти печінку, посолити і поперчити, обсмажувати 3-4 хв. Салат і руколу порвати руками і викласти на таріль. Зверху - печінку, чері, яблуко і горішки. Посолити і поперчити. Заправити соусом.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: