Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати смачні та пишні оладки. 5 оригінальних рецетів

Як приготувати смачні та пишні оладки. 5 оригінальних рецетів


Як приготувати смачні та пишні оладки. 5 оригінальних рецетів

Ну хто не любить пишні і смачні оладки? Сподіваємося таких людей справді небагато.

Тому ми пропонуємо вам ознайомитися із «теоретичною частиною» щодо приготування смачних оладків на кефірі, а для «практичних занять» наведемо кілька простих рецептів.



«Теоретична частина»

Базові інгредієнти, необхідні для того, щоб приготувати пишні оладки на кефірі: борошно, цукор, сіль, сода, яйця, кефір будь-якої жирності, масло або олія. Залежно від рецепта, можуть знадобитися й інші інгредієнти, проте перераховані - базові практично для всіх рецептів оладок на кефірі.

• Борошно - для пишних оладок на кефірі можна використовувати звичайне пшеничне борошно. У деяких рецептах рекомендується брати борошно грубого помелу (воно може бути пшеничне, ячмінне, вівсяне, гречане).

• Кефір краще брати знежирений. Коли будете змішувати інгредієнти, бажано, щоб кефір був кімнатної температури.

• Для смаження можна брати соняшникову олію або топлене вершкове масло.

• Перемішувати тісто краще вручну, а не міксером. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана. Після замішування потрібно дати тісту настоятися протягом 15-30 хвилин, ні в якому разі не залишаючи в ньому ложку або ополоник. Після того, як тісто настоїться, перемішувати його не потрібно.

• В солодке тісто для смаку можна додати ваніль, в солоне - кріп.

• Сковороду для смаження бажано брати чавунну.

Увага!

• Оладки - це висококалорійний продукт, тому якщо ви стежите за фігурою, не слід їсти більше ніж 2-3 оладки в день.

• Оладки - це смажена їжа, тому не варто їсти оладки людям, які страждають захворюваннями травлення.

До речі, тут можна дізнатися як приготувати ніжні та корисні печінкові оладки з кабачками


1. Пишні оладки на кефірі

Інгредієнти:
2 склянки борошна;
1,5 чайної ложки соди;
1/2 чайної ложки солі;
2 склянки кефіру;
1/2 склянки молока;
1 чайна ложка ванілі;
2 збитих яйця.

Приготування:

У першій ємності змішайте борошно, соду і сіль. У другій ємності змішайте кефір, молоко, ваніль і яйця. З'єднайте вміст першої та другої ємності, перемішайте.

Сковороду нагрійте на середньому вогні, додайте рослинну олію для смаження. Тісто викладайте на сковороду великою ложкою. Смажити оладки краще на середньому вогні при закритій кришці. Як тільки вони підрум'яняться і зверху з'являться дірочки, оладки можна перевертати.


2. Пишні оладки на кефірі з борошном з цільного зерна

Інгредієнти:
2/3 чашки звичайного борошна;
1/4 чашки борошна із цільного зерна (можна брати пшеничне, ячмінне, вівсяне, гречане, ін.);
3 чайних ложки свіжих паростків пшениці;
1 чайна ложка цукру;
1/4 чайної ложки солі;
1/2 чайної ложки пекарського порошку;
1/4 чайної ложки соди;
1 велике яйце;
1 чашка кефіру;
2 столових ложки вершкового масла або рослинної олії;
солодкий сироп, фрукти, йогурт - за бажанням.

Приготування:

У першій ємності змішайте борошно, паростки пшениці, цукор, сіль, пекарський порошок і соду. У другій ємності збийте яйце, додайте кефір, розмішайте, додайте розтоплене масло. Після цього вміст першої та другої ємності можна з'єднати в одній та добре перемішати. Перед тим, як починати смажити оладки, дайте тісту настоятися хоча б 5 хвилин. Подавати оладки можна з сиропом, фруктами, йогуртом.


3. Пишні оладки на кефірі - рецепт без яєць

Інгредієнти:
6 столових ложок борошна;
4 столових ложки крохмалю;
3 столові ложки цукру;
1 чайна ложка ванільного цукру;
1/2 чайної ложки пекарської соди;
1/2 чайної ложки солі;
400 мл кефіру;
2 столових ложки рослинної олії;
кориця;
1 склянка кип'яченої води;
кетчуп і сир - за бажанням.

Приготування:

Висипати соду в кефір і перемішайте, залиште на 5-7 хвилин. Додайте борошно, крохмаль, цукор, сіль і корицю. Перемішайте, додаючи при необхідності кип'ячену воду. В останню чергу додайте до тіста рослинну олію, перемішайте. Оладки можна починати смажити. При бажанні - подавати з сиром і кетчупом.


4. Смачні оладки на кефірі з вівсянкою і грушею

Інгредієнти:
100 мл борошна (півсклянки);
200 мл кефіру (склянка);
100 мл вівсяних пластівців;
1 груша;
1 чайна ложка пекарського порошку;
дрібка солі;
2 яйця.

Приготування:

Перемішайте кефір і вівсяні пластівці, залиште на 10-15 хвилин. Очистіть і подрібніть грушу. Додайте грушу та інші інгредієнти, добре перемішайте. Оладки можна смажити.


5. Оладки на кефірі в духовці - з чорницею і сиром

Інгредієнти:
1,75 чашки борошна (425 мл);
1 чайна ложка пекарського порошку;
1/2 чайної ложки соди
1 чайна ложка цукру;
дрібка солі;
2 яйця;
2,3 склянки кефіру (575 мл)
2 столових ложки розтопленого масла;
300 г сиру, наприклад Рікотта;
3 столових ложки цукру, меду або кленового сиропу;
1/2 чайної ложки ванілі;
2-3 чашки свіжої чорниці;
листя свіжої м'яти або базиліку - за бажанням.

Приготування:

Змішайте в першій ємності борошно, пекарський порошок, соду, цукор, сіль. В іншій ємності збийте яйця і додайте 3 склянки кефіру. З'єднайте перше і друге, додайте розтоплене масло, розмішайте. Тісто можна відставити на 10 хвилин.

За допомогою блендеру змішайте сир, залишок кефіру (1/3 склянки) і ваніль. Поставте сирну суміш у холодильник.

Нагрійте духовку до температури 120 °C. Форму нагрійте на середньому вогні, додайте олію. Тісто викладайте великою ложкою, зверху додайте чорницю. Смажити млинці потрібно по 3 хвилини з кожного боку.

Подавати оладки на стіл можна із сирною сумішшю і залишками чорниці. За бажанням можна прикрасити страву листям базиліку або м'яти.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: