Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Рецепти несолодких кексів: з шинкою, курятиною, овочами та бринзою

Рецепти несолодких кексів: з шинкою, курятиною, овочами та бринзою


Рецепти несолодких кексів: з шинкою, курятиною, овочами та бринзою

Всі звикли, що кекс – це десерт, але несолодкий варіант кексу – це теж смачно!

Спробуйте приготувати кекси з овочами, сиром, курятиною та іншими продуктами, і ваші родичі чи гості будуть приємно вражені.



Кекси з бринзою

Інгредієнти:
150 г розкришеної бринзи,
4 яйця,
1 склянка кефіру,
по 2/3 склянки вершкового масла і пшеничного борошна,
1 ч. л. соди.

Приготування:

М’яке масло перемішати з яйцями, розтерти, додати бринзу, поступово додати борошно і долити кефір, замісити тісто. Наприкінці замішування додати соду, перемішати. Викласти тісто у формочки для кексів, застелені спеціальними паперовими формами або спекти один великий кекс, виливши суміш у форму, змащену маслом.


Кекси з шинкою і двома видами сиру

Інгредієнти:
200 г борошна,
по 150 г олії, білого сухого вина і шинки,
по 100 г твердого та м’якого сиру,
4 яйця.

Приготування:

Перемішати яйця і борошно, влити вино і олію, збити суміш до однорідності, всипати по 1 ч. л. солі і розпушувача. Перемішати, додати тертий твердий сир, нарізану дрібними кубиками або смужками шинку, потім розкришений м’який сир, акуратно все перемішати.

Змастити формочки маслом, викласти в них тісто (або все тісто викласти в одну велику форму), покласти в розігріту до середньої температури духовку і готувати приблизно 45 хв. до готовності. Такі кекси можна зберігати в холодильнику до одного тижня, перед подаванням їх можна просто розігрівати в мікрохвильовій печі.


Кекси з ананасом і курятиною

Інгредієнти:
200 г майонезу,
3 яйця,
1 склянка борошна,
1 ч. л. соди і 1 ч. л. оцту (погасити);

начинка:
6 кілець консервованого ананаса,
100 г твердого сиру,
1 варене куряче філе,
0,5 пучка зелені.

Приготування:

Міксером збити яйця у пишну піну, перемішати їх із майонезом, потім – із просіяним борошном, додати погашену оцтом соду і замісити тісто. Дрібно посікти зелень, на крупній тертці потерти сир. Нарізати дрібними кубиками м’ясо і ананас, додати все в тісто, акуратно ложечкою його перемішати. Змастити маслом формочки для кексів, присипати сухарями або манною крупою, наповнити тістом на дві третини, запікати півгодини за температури 200 °С (до сухої зубочистки).


Пікантні кекси з овочами

Інгредієнти:
250 г борошна,
100 г сиру моцарела,
50 мл олії,
по 2 яйця і помідори,
1 склянка молока,
цибулина,
пучок базиліку і зубок часнику,
2 ч. л. розпушувача,
0,5 ч. л. соди,
¼ ч. л. солі.

Приготування:

Заздалегідь розігріти духовку до 180 °С, нарізати кубиками помідори, моцарелу і цибулю, дрібно нашаткувати базилік, пропустити через прес часник. Змішати борошно з розпушувачем, содою, сіллю, меленим перцем, додати цибулю, часник і базилік, змішати до однорідності. Окремо збити яйця, додати молоко, масло і сир, поступово і акуратно з’єднати цю суміш із борошняною. Додати помідори і замісити однорідне тісто. Викласти тісто в змащені маслом формочки для мафинів або в одну велику форму для кексу, посипати базиліком і запікати 20-25 хв.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: