Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо на карантині. Нестандартні страви з гречки

Готуємо на карантині. Нестандартні страви з гречки


Готуємо на карантині. Нестандартні страви з гречки

Кабмін продовжив карантин в Україні до 30 квітня, і це означає, що українці продовжать "знищувати" свої стратегічні запаси гречки. Що ж із нею робити? Знову варити?

"Порадник" пропонує вам трохи пофантазувати та приготувати щось оригінальне зі звичайної гречки.



Курячі тефтелі з гречкою

Інгредієнти:
Фарш курячий — 500 г.
Крупа гречана — 100 г.
Вода — 600 мл.
Цибуля ріпчаста — 100 г.
Борошно — 1 ст. л.
Масло рослинне — 2 ст. л.
Крохмаль — 1 ст. л.
Сіль, спеції — за смаком.

Приготування:

Гречку відварити. До курячого фаршу додати подрібнену цибулю, крохмаль і готову гречану кашу. Посолити та приправити за смаком.

На сковороді розігріти олію, всипати борошно й обсмажити до карамельного кольору, постійно помішуючи. Влити 400 мл гарячої води та варити соус 3-4 хвилини при постійному помішуванні, щоб не було грудочок. Готовий соус також посолити та приправити.

Сформувати тюфтельки, викласти їх у форму для запікання. Залити тюфтельки соусом і закрити кришкою або фольгою. Випікати при 190-200 градусах близько 30 хвилин.


М'ясна запіканка з гречкою

Інгредієнти:
Фарш м'ясний — 500 г.
Крупа гречана — 150 г.
Цибуля ріпчаста — 2 шт.
Яйце куряче — 2 шт.
Батон білий — 3 скибки.
Молоко — 1/3 склянки.
Часник за смаком.
Сухарі панірувальні.
Маргарин або вершкове масло для змащування форми.

Приготування:

Гречку відварити до готовності. Цибулю обсмажити до рум'яного кольору. Додати до цибулі гречку і трохи обсмажити. Хліб розмочити в молоці. Подрібнити в блендері хліб, фарш і часник. Додати яйце. Посолити та поперчити за смаком. Фарш має вийти рідкуватим. Друге яйце додати гречану кашу з цибулею, посолити та поперчити.

Форму для випікання з високими бортами змастити маргарином. На дно викласти частину фаршу, потім гречку з цибулею і зверху фарш. Випікати при 200 градусах близько 40 хвилин.


Крем-суп з гречки та з печінкою
Інгредієнти:
Крупа гречана — 100 г.
Картопля — 200 г.
Цибуля ріпчаста — 150 г.
Часник — 4 зубчики.
Вершки (10%) — 200 мл.
Бульйон — 300 мл.
Печінка куряча — 250 г.
Сіль, перець.
Олія — 2 ст. л.
Масло вершкове — 30 г.

Приготування:

Зварити гречку. Нарізати цибулю і картоплю. На олії обсмажити овочі з часником близько 7-10 хвилин. Влити бульйон і варити до готовності картоплі. Додати гречку, посолити, поперчити, додати вершки, прогріти 3-4 хв. Готовий суп подрібнити в блендері.

Курячу печінку обсмажити на вершковому маслі до готовності. Подавати суп з печінкою.


Гречана запіканка з сиром та курагою

Інгредієнти:
Гречка - 1 склянка.
Яйця - 2 шт.
Сир зернистий - 150 г.
Молоко - 1/3 ст.
Курага - 100 г.
Горіхи волоські - 50 г.
Сметана - 2 ст. л.
Мед - 2 ст. л.
Вершкове масло - 1 ч. л.
Сіль - 0,5 ч. л.

Приготування:

Гречку відварити. Курагу замочити в теплій воді на 30 хвилин. Потім промити та нарізати на шматочки. Змішати кашу, горіхи, курагу, сир, мед. Трохи посолити. Яйця збити з молоком, додати до гречаної каші. Все перемішати. Викласти у змащену вершковим маслом форму. Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин. Потім вийняти запіканку, змастити верхівку сметаною і запікати ще 10-15 хвилин.


Заливний пиріг з гречки та свинини

Інгредієнти:
Гречана крупа - 300 г.
Свинина - 200 г.
Морква - 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Сіль, спеції - за смаком.
Борошно - 1 склянка.
Кефір - 1 склянка.
Яйце - 2 шт.
Цукор - щіпка.
Сода - 0,5 ч. л.

Приготування:

Моркву натерти на великій тертці. Цибулю подрібнити. Обсмажити овочі, додати до них січену свинину та обсмажити близько 5 хвилин. Гречку промити й додати у фарш, посолити, приправити та залити окропом у співвідношенні 2:1. Накрити кришкою і на повільному вогні довести до готовності до випарювання рідини. Або поставити в духовку.

У цей час у кефір додати соду. Яйце збити з цукром і сіллю, додати кефір. Всипати борошно і розмішати вінчиком, щоб не було грудочок. Залишити тісто на 15 хвилин.

Форму змастити маслом, дно застелити промасленим папером для випічки. Вилити половину тіста, потім остиглу гречку. Залити рештою тіста. Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин.

Смачного!

До речі ще дюжину рецептів страв з гречки можна подивитися тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: