Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня. 5 рецептів салатів з макаронами

Італійська кухня. 5 рецептів салатів з макаронами


Італійська кухня. 5 рецептів салатів з макаронами

Якщо ви любите італійську кухню (хоча хто її не любить?), то напевно звертали увагу на таку смачну страву як салати з макаронами, різними видами сиру, овочами та іншими інгредієнтами.

Пропонуємо вашій увазі кілька ідей щодо приготування італійських салатів з макаронами в домашніх умовах. Це не так складно, як може здатися на перший погляд, при цьому дуже смачно та поживно.



Для того щоб приготувати салат з макаронами, вам знадобляться досить прості та досить доступні інгредієнти, які можна знайти в будь-якому супермаркеті:

Макарони: для такого салату можна брати макарони фарфале (у вигляді метеликів або бантиків), трубчасті макарони, макарони пенне або рігатоні, макарони фузілі (у вигляді спіралі з твердих сортів пшениці) або інші італійські макарони — які вам більше подобаються.

Сир: звичайно ж, традиційні італійські сири (моцарелу, проволоне), сир чеддер (який буде доречний майже в будь-якій страві), інші тверді сири (голландський, мааздам, парменталь, хаварті) та навіть кисломолочний сир або бринзу.

Залежно від рецепта, у такий салат додають помідори (свіжі, мариновані, чері), перець (свіжий або маринований), оливки (чорні або зелені), кольорову цибулю, зелений горошок, селеру та інші.

З м'ясних продуктів у салат з макаронами додають салямі, шинку, куряче м'ясо.

Заправити такий салат можна майонезом або турецьким йогуртом, італійською заправкою для салатів (можна купити готову), соусом з майонезу і сметани (як його приготувати, розповімо нижче).


Найпростіший салат з моцарелою

Інгредієнти:
400 грамів макаронів фарфале;
Півлітрова баночка маринованих помідорів чері, без розсолу;
Невелика кольорова цибулина;
400 грамів моцарели, без розсолу;
трохи свіжого базиліку;
італійська заправка для салату;

Приготування:

Макарони відваріть відповідно до інструкції до напівтвердого стану і промийте під холодною водою. Тим часом наріжте овочі, базилік подрібніть. У великій мисці перемішайте овочі, базилік, макарони та моцарелу. Заправте салат, добре перемішайте і можна подавати на стіл.


Салат з салямі та сиром проволоне

Інгредієнти:
400 грамів макаронів фузілі або ротіні;
3 чашки помідорів чері або виноградних помідорів;
200 грамів сиру проволоне;
200 грамів салямі;
100 грамів пепероні (різновид салямі);
1 свіжий болгарський перець;
250 грамів оливок без кісточок, без розсолу;
100 грамів маринованого перцю піменто;
італійська заправка для салату.

Приготування:

Макарони відваріть відповідно до інструкції до напівтвердого стану та промийте під холодною водою. Сир проволоне і салямі наріжте кубиками, болгарський перець очистіть та наріжте соломкою, помідори розріжте навпіл. Інгредієнти перемішайте й заправте салат.


Салат з макаронами, овочами та сиром чеддер

Інгредієнти:
2 чашки трубчастих макаронів;
1,5 чашки подрібненого сиру чеддер;
2 стебла селери;
1 невеликий болгарський перець;
1 чашка замороженого зеленого горошку;
1 невелика цибулина;
100 грамів майонезу або заправки для салату;
100 грамів сметани;
4 столові ложки сметани;
4 столові ложки подрібненого маринованого огірка.

Приготування:

Макарони відваріть відповідно до інструкції до напівтвердого стану та промийте під холодною водою. Болгарський перець очистіть і подрібніть. Зелений горошок розморозьте. Цибулю очистіть і подрібніть. Селеру наріжте невеликими скибочками. Всі інгредієнти складіть у велику тарілку та трохи перемішайте. Тим часом приготуйте соус для салату: для цього добре перемішайте майонез, сметану, молоко і маринований огірок. Заправте салат і поставте хоча б на кілька годин в холодильник. Смачного!

Салат з броколі та кисломолочним сиром

Інгредієнти:
2 чашки макаронів ротіні або будь-яких інших;
1 чашка відвареної капусти броколі;
1 чашка помідорів чері;
3 гілочки зеленої цибулі, подрібнити;
400 грамів кисломолочного сиру;
заправка для салату на майонезі;
оливки без кісточок — за бажанням;
салямі, шинка, копчена курка (приблизно 150 грамів) — за бажанням.

Приготування:

Макарони відваріть відповідно до інструкції до напівтвердого стану та промийте під холодною водою. Помідори розріжте навпіл. Решту інгредієнти подрібніть, перемішайте, заправте соусом — салат готовий. Смачного!


Салат з макаронами і бринзою

Інгредієнти:
400 грамів макаронів (які більше подобаються);
200 грамів бринзи;
1 червоний болгарський перець;
півчашки оливок без кісточок;
2 гілочки зеленої цибулі;
2 столові ложки оливкової олії;
1 чайна ложка лимонного соку.

Приготування:

Макарони відваріть відповідно до інструкції до напівтвердого стану та промийте під холодною водою. Бринзу наріжте кубиками. Болгарський перець очистіть і наріжте соломкою. Цибулю подрібніть. Перемішайте інгредієнти, збризніть оливковою олією та лимонним соком. Якщо потрібно, посоліть та поперчіть. Салат можна подавати на стіл.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: