Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня. Правила приготування ризото

Італійська кухня. Правила приготування ризото


Італійська кухня. Правила приготування ризото

Приготувати ризото нескладно, якщо дотримуватися кількох правил.

Рис краще брати сорту арборіо. Такий рис виходить ніжним, але зберігає «твердинку» – той самий стан «аль денте», або неповної готовності.



Для ризото рис потрібно обсмажувати на оливковій олії або вершковому маслі до прозорості.

Рис заливають білим вином (крупа вбере вино, а решту його потрібно випарити).

Бульйон повинен бути свіжим і гарячим, підливати його до рису потрібно невеликими порціями (зазвичай потрібно 1 л бульйону або води на 1 склянку рису).

Ризото треба постійно помішувати під час готування.

Ризото потрібно «присмачити»: тертий сир, збитий з вершковим маслом, зробить смак страви ніжно-кремовим.

Ризото не готують заздалегідь і подають гарячим на підігрітих тарілках, посипаючи подрібненою зеленню.


Ризото по-венеціанськи з шинкою і горошком

Інгредієнти:
275 г рису арборіо,
115 г шинки,
75 г пармезану,
225 г свіжого або замороженого зеленого горошку,
5 склянок курячого бульйону,
150 мл білого сухого вина,
75 г вершкового масла,
1 цибулина.

Приготування:

Спасерувати нарізану цибулину у невеликій кількості вершкового масла до напівпрозорості протягом 3-4 хв. Додати рис і трохи вина, готувати, помішуючи, доки крупа почне розбухати. Залити рис рештою вина і готувати, не припиняючи помішувати, доки рис вбере вино майже повністю.

Посолити й поперчити страву за смаком, додати трохи гарячого курячого бульйону. Постійно помішуючи рис, готувати його на малому вогні, періодично підливаючи гарячий бульйон. Через 20 хв. після закладання рису додати до нього зелений горошок і продовжувати готувати ризото, доливаючи бульйон за необхідності, ще приблизно 10 хв.

Шинку нарізати кубиками й засипати в каструлю, додати решту вершкового масла, перемішати. Коли масло розтопиться, зняти каструлю з вогню.
Подавати ризото гарячим, посипавши кожну порцію тертим сиром.


Томатне ризото з козячим сиром

Інгредієнти:
350 г рису арборіо,
3 пера цибулі-порею,
80 г в’ялених томатів у олії,
110 г козячого сиру,
1,4 л овочевого або курячого бульйону,
оливкова олія.

Приготування:

Спасерувати у сковорідці з товстим дном нарізану цибулю в 1 ст. л. оливкової олії протягом 5 хв. Додати рис, перемішати. Влити у сковорідку 1/2 склянки гарячого бульйону й тушкувати рис, доки бульйон вбереться. Продовжувати додавати невеликими порціями бульйон, доки рис стане м’яким і при цьому в ньому не залишиться зайвої вологи.

До готового рису додати нарізані помідори і половину тертого козячого сиру, посолити й поперчити за смаком. Подавати ризото до столу гарячим, посипавши козячим сиром.

Як приготувати ризото з печерицями, можна подивитися тут.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: