Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Українська кухня. Ніжні гречаники у томатному соусі

Українська кухня. Ніжні гречаники у томатному соусі


Українська кухня. Ніжні гречаники у томатному соусі

Гречаники - страва української кухні, що готується з м'ясного фаршу з додаванням вареної гречки.

Пропорції фаршу й гречки можна варіювати залежно від вподобань. Гречаники можна готувати як звичайні котлети або тушкувати в соусі, тоді вони будуть м'якшими і соковитішими.



Інгредієнти:
500 г м'яса,
150 г гречаної крупи,
2 яйця,
2 цибулини,
200 г томату,
сіль,
перець - за смаком,
борошно, рослинна олія.

Приготування:

Гречану крупу відварити до готовності. Остудити.

М'ясо пропустити через м'ясорубку з однією цибулиною. Додати у фарш яйця, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити.

З'єднати м'ясний фарш з гречкою, знову добре перемішати. З фаршу сформувати котлети, запанірувати їх у борошні й обсмажити отримані гречаники на рослинній олії з двох боків до золотавої скоринки.

Другу цибулину нарізати півкільцями й обсмажити на рослинній олії до золотавого кольору. Влити томат, довести до кипіння, посолити, поперчити за смаком.

У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою й довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин.

Смачного!

До речі, нестандартні рецепти страв з гречки можна подивитися тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: