Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Кава для ласунів. Три оригінальні рецепти, які вас приємно здивують

Кава для ласунів. Три оригінальні рецепти, які вас приємно здивують


Кава для ласунів. Три оригінальні рецепти, які вас приємно здивують

Кавові напої різноманітні. Їх смак залежить від виду кавових зерен, способу обсмажування і приготування. Істотно впливають на смак цукор, тоніки, спеції та інші домішки. Не менш важливий фактор – розуміння того, як готувати різні види кави.

Пропонуємо вашій увазі три оригінальні рецепти приготування кави, які здивують вас своїм смаком.



Кава з вишневим соком «Берлінський меланж»

Інгредієнти:
80 мл свіжозвареної міцної кави,
0,5 банки згущеного молока,
400 мл вишневого соку,
2 ч. л. шоколадної стружки,
цукрова пудра до смаку,
ваніль.

Приготування:

Каву налити в шейкер, додати сік і згущене молоко, обережно все перемішати. Можна додати цукрову пудру, але варто враховувати, що цукор уже міститься у згущенці. Готову суміш налити в чашки, поверхню напою притрусити цукровою пудрою і шоколадною стружкою.


Французький кавовий пунш

Інгредієнти:
4 ст. л. меленої кави,
250 мл води,
25 мл абрикосового бренді,
60 мл яблучного бренді кавальдос,
1 ст. л. жирних вершків,
3 ч. л. цукру.

Приготування:

Зварити натуральну каву будь-яким способом, додати цукор. Змішати абрикосовий бренді та кавальдос і трохи нагріти цю суміш на слабкому вогні. У попередньо нагріту широку чашку влити каву, додати до неї суміш бренді і перемішати. Круговими рухами додати в напій вершки і подати на стіл.


Кава з апельсиновим соком «Сонячна цитринка»

Інгредієнти:
2 ч. л. свіжозмеленої кави,
150 мл води,
1 апельсин,
1 невеликий лимон,
збиті вершки,
цукор за смаком,
1 ст. л. коньяку (за смаком),
карамель (для ласунів).

Приготування:

У 150 мл води зварити каву у будь-який спосіб. Якщо варили в турці, процідити і охолодити. З апельсина витиснути 1 столову ложку соку, а з лимона – 1 чайну ложку. У високу склянку влити кавову основу, туди додати сік лимона та апельсина і ретельно перемішати. На поверхню напою покласти шапочку зі збитих вершків і посипати цедрою апельсина. Подавати із соломинкою.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: