Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо смачні біляші та пиріжки. Підбірка перевірених рецептів

Готуємо смачні біляші та пиріжки. Підбірка перевірених рецептів


Готуємо смачні біляші та пиріжки. Підбірка перевірених рецептів

Пухкенькі пиріжки та смаковиті біляші стануть чудовим перекусом для всієї родини.

Потіште сім’ю ароматними і ситними м’ясними пиріжками та біляшами з нашої підбірки, які легко і швидко можна приготувати вдома.



Пиріжки з м’ясом із дріжджового тіста

Інгредієнти:
Для тіста:
800 г борошна,
400 г сметани,
3 яйця,
3 ст. л. цукру,
10 г сухих дріжджів,
80 г води,
дрібка солі,
Для начинки:
600 г м’яса (свинина, яловичина),
3 цибулини,
1 морквина,
2 ст. л. олії,
2 лаврові листки,
3 горошини духмяного перцю,
сіль за смаком.

Приготування:

М’ясо помити і занурити цілим шматком в окріп. Зняти піну, додати лавровий лист, духмяний перець, морквину і цибулину. Варити до готовності, наприкінці посолити.

Цибулю подрібнити і обсмажити в олії приблизно 5-7 хв.

Дріжджі розчинити у теплій воді і залишити на 10-15 хв. до появи піни.

Збити міксером на середній швидкості цукор і яйця. Додати до яєць сметану і перемішати.

Потім з’єднати збиту суміш із опарою, перемішати, додати просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Дати тісту постояти в теплому місці приблизно годину, щоб воно піднялося.

За цей час підготувати начинку для пиріжків. Варене м’ясо пропустити через м’ясорубку разом зі смаженою цибулею.

Тісто скачати у ковбаску і порізати на порційні шматочки. Розкачати коржі, викласти фарш і зліпити пиріжки.

Викласти їх на деко трохи на відстані один від одного, і залишити на 10-15 хв., щоб тісто підійшло.

Змастити пиріжки з м’ясом жовтком і випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 20 хв., доки не підрум’яняться.


Картопляні пиріжки з м’ясом

Інгредієнти:
2 кг картоплі,
500 г телячого фаршу,
цибулина,
100 г пшеничного борошна,
100 г кукурудзяне борошно,
1 ч. л. коріандру,
0,5 ч. л. кмину,
пуп’янок гвоздики,
6 горошин чорного перцю,
3-4 ст. л. оливкової олії,
3-4 ст. л. олії,
3 ст. л. овочевого бульйону або води,
морська сіль.

Приготування:

Картоплю вимити, викласти на деко і запікати в духовці за температури 200 °С приблизно 1,5 год. Потім картоплю остудити, почистити і розламати на шматочки. Додати 2 яйця, 70 г пшеничного борошна і вимісити все до однорідності.

Розігріти в сковорідці оливкову олію і обсмажити в ній подрібнену цибулю. Зернятка кардамону, кмин, коріандр, гвоздику і перець розтерти в ступці. Додати в сковорідку спеції і фарш, 3 ст. л. води або овочевого бульйону і тушкувати 10-15 хв., наприкінці фарш посолити.

Висипати на робочу поверхню борошно, формувати з картопляного тіста млинці, у середину кожного млинчика класти 1 ч. л. фаршу. Зліпити краї млинців, щоб вийшли круглі коржі.

Розігріти в сковорідці олію. Обкачати кожен коржик у кукурудзяному борошні і обсмажити з обох боків до золотистого кольору.


Біляші з м’ясом і рисом

Інгредієнти:
Для тіста:
1 яйце,
1 скл кефіру,
3 скл борошна,
30 г вершкового масла,
2 ст. л. олії,
6 г сухих дріжджів,
1 ч. л. солі,
Для начинки:
500 г м’ясного фаршу,
1 цибулина,
2 ст. л. рису,
чорний мелений перець за смаком,
дрібка хмелі-сунелі,
сіль за смаком.

Приготування:

У теплий кефір додати сухі дріжджі і залишити, щоб вони піднялися. Додати в опару розтоплене вершкове масло і олію і перемішати. Додати просіяне борошно, змішане з сіллю, і замісити м’яке тісто. Залишити його у теплому місці на 40 хв.

Тим часом приготувати начинку. Для цього рис зварити у підсоленій воді до готовності. Дрібно порізати цибулю. З’єднати варений рис, м’ясний фарш, цибулю, спеції. Посолити, поперчити і ретельно перемішати фарш.

Тісто, що підійшло, розділити на невеликі шматочки. Тісто має трохи липнути до рук, тому вмочувати їх в олію. Кожен шматочок тіста розкачати у тонкий корж, викласти по центру фарш і защипнути навколо начинки, щоб центр залишався з дірочкою. Залишити біляші підходити на 10 хв.

Смажити біляші в розігрітій сковорідці у великій кількості олії спочатку отвором вниз, потім перевернути на інший бік і обсмажити до золотистого кольору.


Біляші

Інгредієнти:
2,5 склянки просіяного борошна,
180 мл теплого молока,
7 г сухих дріжджів,
1 ч. л. цукру,
1 ст. л. олії,
250 г фаршу зі свинини і яловичини,
велика цибулина,
сіль за смаком.

Приготування:

Змішати молоко, цукор, дріжджі, олію і сіль. Поступово всипати борошно. Замісити тісто, накрити і залишити в теплому місці на 1,5-2 год.

Цибулю подрібнити і змішати з фаршем. Приправити за смаком сіллю і перцем. З тіста сформувати коржі діаметром 10 см. Розкласти на них по 1 ст. л. фаршу. Краї тіста підтягнути до середини, залишивши невеликий отвір. Обсмажити біляші в розігрітій олії, по 7 хв. із кожного боку, спочатку м’ясним фаршем донизу.

Смачного!

До речі, ще один чудовий рецепт тіста для пиріжків, які довго не черствіють, можна знайти тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: