Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Татарська кухня. Кузикм’яки - це дуже швидко та завжди смачно

Татарська кухня. Кузикм’яки - це дуже швидко та завжди смачно


Татарська кухня. Кузикм’яки - це дуже швидко та завжди смачно

Кузикм’яки - це гарячі перепічки з прісного тіста, складені навпіл, з будь-якою начинкою: будь то картопля з цибулею, пшенична каша з маслом, гарбузове пюре, мак, і ще безліч варіантів!

Це чудова страва татарської кухні, яка вам обов’язково сподобається.



Інгредієнти:
борошно - 700-800 г,
молоко (250 мл - у тісто, 100 мл - у картопляне пюре) - 350 мл,
яйце - 3 шт.,
картопля - 800 г,
масло вершкове - 150 г,
кріп (свіжий),
сіль,
цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.

Приготування:

Дрібно ріжемо цибулю, пасеруємо її на вершковому маслі до золотавого кольору. Ріжемо дрібно кріп. Варимо картоплю з додаванням солі. З вареної картоплі робимо пюре. У готове пюре додаємо пасеровану цибулю, кріп, 50 г вершкового масла, 100 мл молока. Начинка для кузикм’яка готова.

У молоко додаємо яйця, трохи солі і борошно. Вимішуємо тісто. Воно виходить еластичним і слухняним. Тонко розкочуємо тісто.

Вирізуємо кружечки потрібного вам розміру (наприклад, діаметр 18 см). Круглі тонкі заготовочки складаємо на тарілку, не забуваємо присипати борошном між ними, щоб не злиплися.

Підготовлені коржі обсмажуємо на сухій сковороді, без додавання масла! Перепічка покриється пухирцями і на ній з'являться золотаві крапки - значить готово! Обсмажені коржі зверху змазуємо пряженим вершковим маслом. На змазаний маслом корж викладаємо начинку з картоплі до середини. Корж із начинкою складаємо навпіл і зверху змазуємо маслом.

Готові кузикм’яки накриваємо рушничком, даємо їм просочитися маслом близько 30 хвилин.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: