Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Готуємо ачму з м’ясом замість сиру

Грузинська кухня. Готуємо ачму з м’ясом замість сиру


Грузинська кухня. Готуємо ачму з м’ясом замість сиру

Ачма – це традиційна грузинська випічка, що зазвичай готується з великої кількості шарів лавашу та із іще більшої кількості сиру. Ця страва відома практично в усьому світі і завоювала мільйони прихильників.

Сьогодні ми пропонуємо вам ризикнути і приготувати дещо інакшу ачму, таку, що відрізняється від класичного грузинського пирога із лавашу та сиру.



Давайте приготуємо ачму із м'ясом. Страва вийде так само м'якою, запашною, але значно поживнішою та ситнішою. Найбільше випічка сподобається чоловікам, але й жінки не зможуть залишитися байдужими після куштування страви.

Інгредієнти:
Яловичий фарш - 400 г.
Цибуля - 1 шт.
Лаваш- 4-5 шт.
Яйця - 2 шт.
Сметана - 5 ст. л.
Соняшникова олія - 4 ст. л.
Вода - 125 мл.
Сіль - за смаком.
Спеції - за смаком.

Приготування:

Цибулю нарізати маленькими кубиками і відправити на сковорідку із розігрітою олією. Після того, як цибуля набула легкого золотавого кольору, додати до неї м'ясний фарш, рівномірно розподіливши по всій сковорідці. Додати сіль, перець, спеції за смаком. Накрити кришкою і довести до готовності.

Далі готуємо суміш для заливки. Для цього у глибокій тарілці необхідно змішати яйце, воду, олію та сметану. Все перемішати.

На краю кожного лаваша викласти приготовлений фарш. Обережно, не поспішаючи згорнути лаваш рулетиком.

Змастити круглу форму для випікання маслом і викласти туди рулетики з лавашу.

Якщо у вас залишився зайвий фарш, то можете посипати ним пиріг.

Залити у форму приготовану раніше суміш.

Відправити ачму запікатися в духовку на 30-40 хвилин за температури 180 °С.

Готовий пиріг прикрасити зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: