Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Пісні страви. Три простих рецепти овочевих котлет

Пісні страви. Три простих рецепти овочевих котлет


Пісні страви. Три простих рецепти овочевих котлет

Зазвичай дотримуватися гастрономічних правил посту важко тим, хто звик смачно поїсти. Ну, погодьтеся, що замінити м’ясні страви нудними кашами й овочами не дуже приємно.

Ми хочемо заспокоїти тих, хто вирішив дотримуватися Великого посту. Меню в ці дні можна і треба робити різноманітним, адже пісні страви можуть смачними і ситними.



Візьмемо до прикладу пісні котлети. Рецептів таких котлет існує досить багато. Їх готують з овочів, круп, бобових, грибів і злаків.


Котлети баклажанно-картопляні

Інгредієнти:
4-5 картоплин,
2 невеликі баклажани,
1 цибулина,
2 зубки часнику,
2 ст. л. манної крупи,
сіль, чорний перець,
олія для смаження.

Приготування:

Половину картоплі зварити, почистити і розім’яти з невеликою кількістю олії. Баклажани, цибулю і часник почистити і пропустити через м’ясорубку.

Відтиснути через марлю зайвий сік. Додати до баклажанів картопляне пюре і манку, посолити і поперчити.

Почистити решту картоплі і натерти на тертці, трохи відтиснути і додати до фаршу. Сформувати плоскі нетовсті котлети. Обкачати їх у борошні або панірувальних сухарях, обсмажити в олії до готовності.


Індійські овочеві котлети

Інгредієнти:
4 картоплини,
2 невеликі морквини,
2-3 ст. л. консервованої кукурудзи,
2-3 ст. л. консервованого горошку,
1 ст. л. лимонного соку,
половина цибулини,
сіль, перець чорний,
перець чилі,
куркума,
2-3 ст. л. борошна,
панірувальні сухарі,
олія для смаження.

Приготування:

Картоплю і моркву зварити. Моркву варити до напівготовності, потім почистити, нарізати дрібними кубиками. Дрібно нарізати цибулю й обсмажити її. Змішати горошок, кукурудзу і моркву. Почистити картоплю, потовкти, додати цибулю й інші овочі. Додати борошно.
Перемішати все і сформувати котлети. Обкачати в сухарях і смажити в олії.


Котлети з капусти

Інгредієнти:
800 г білокачанної капусти,
1 цибулина,
пучок зелені (кріп, петрушка, кінза),
2 зубки часнику,
100 г манної крупи,
100 г борошна,
100 г панірувальних сухарів,
3 ст. л. олії,
спеції,
сіль за смаком.

Приготування:

Капусту розріжте на кілька великих частин, залийте окропом, посоліть, проваріть 8 хвилин, зцідіть воду і остудіть.

Капусту, цибулю і часник пропустіть через м’ясорубку. Подрібніть зелень. В овочевий фарш додайте зелень і спеції, посоліть і перемішайте. Потім додайте манку, просіяне борошно і перемішайте.

Сформуйте овочеві котлети і обкачайте їх у сухарях. Обсмажте котлети в розігрітій олії по 3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: