Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Готуємо курча тапака зі смаженою картоплею

Грузинська кухня. Готуємо курча тапака зі смаженою картоплею


Грузинська кухня. Готуємо курча тапака зі смаженою картоплею

Як швидко приготувати святкову вечерю для родини і друзів? Рекомендуємо спробувати одну з грузинських страв – курча тапака.

Золотиста, апетитна скоринка, соковите і ніжне м'ясо, яке просто тане в роті, пікантний соус і хвилюючий аромат зроблять вечерю незабутньою.



Інгредієнти:
Курча - 1 шт.
Часник - 1 головка.
Сіль - 1 ч. л.
Перець - 1 ч. л.
Олія рослинна - 2 ст. л.
Картопля - 5-6 шт.
Розмарин - 3-4 гілочки.
Масло вершкове - 50 г.

Приготування:

Тушку необхідно помити і обсушити паперовими рушниками або серветками. Тепер розрізаємо грудку вздовж (на 2 половинки) і перевертаємо розрізом донизу.
Курча треба трохи відбити, щоб переламати хрящі й кісточки. Накриваємо тушку пакетом і відбиваємо молотком для м'яса.

Змішати в мисці олію, сіль, перець і давлений часник, натерти цією сумішшю курку та дати полежати під важким пресом 30 хвилин.

У цей час картоплю розрізати на 8 частин кожну, щоб вийшли дольки. Обсмажити картоплю на олії до появи хрусткої скоринки та довести до готовності в духовій шафі.

Розмарин нарізати ножем (не дуже дрібно).

Готову картоплю висипати в миску, додати вершкове масло, сіль, перець, розмарин та ретельно перемішати.

На розігріту сковорідку з товстим дном покласти розгорнуту курку внутрішньою частиною вниз, зверху поставити каструлю і налити в неї воду (для того, щоб вийшов прес). Смажити на слабкому вогні 10-15 хвилин, потім перевернути курку на інший бік і смажити ще 10-15 хвилин.

На блюдо викласти готову картоплю з розмарином і поверх неї покласти курку. Сік із курки буде стікати на картоплю, а сама курка буде підтримувати температуру гарніру

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: