Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Як приготувати смачні хінкалі

Грузинська кухня. Як приготувати смачні хінкалі


Грузинська кухня. Як приготувати смачні хінкалі

Хінкалі – справжня кулінарна візитівка Грузії. Походження цієї страви пов’язують із багатьма легендами.

За найпопулярнішою хінкалі вперше було приготовано у Грузії під час битви з персами у горах. Не всі поранені солдати мали змогу повноцінно харчуватися у зв’язку із отриманими травмами. Тоді кухарі придумали нову страву, яка була б легка для споживання та мала цілющі властивості.



Так і з’явилися хінкалі, які готували з м’яса баранів, спійманих у горах, а також цибулі, часнику та борошна. Серед усіх інгредієнтів особливу роль має бульйон, адже з додаванням часнику та цибулі він має антисептичний ефект. М’ясо обов’язково рубали на дрібні шматки, змішували із цибулею та часником, а потім відварювали разом у великій каструлі на багатті.

Зробити смачні хінкалі на домашній кухні легко і досить швидко. Але є кілька секретів у приготуванні.

Тісто для хінкалі має бути щільним і еластичним, щоб уникнути витікання соку, тому при вивченні складу продукту перевірте, щоб хінкалі були зроблені тільки з борошна вищого сорту і без додавання в тісто яєць.

Інгредієнти:
Яловичина - 1 кг.
Пшеничне борошно 1 кг.
Цибуля ріпчаста - 4-5 шт.
Часник - 3-4 зубчики.
Перець чорний мелений - за смаком.
Червоний мелений перець - за смаком.
Кінза - 1 пучок.
Вода - 300-350 мл.
Сіль - 2 ч. л.

Приготування:

Готуємо тісто. У чаші міксера замішуємо борошно, воду і сіль. Приготоване тісто має бути вологим, як на пісочне печиво. Тепер перекладаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

Фарш краще приготувати самостійно. М'ясо, зубчики часнику, цибулю і зелень перемелюємо у м'ясорубці. Саме ріпчаста цибуля додасть фаршу соковитості і в готових хінкалі буде багато бульйону.

Тепер у фарш додаємо дрібно порізану кінзу, сіль, червоний і чорний перець. Якщо фарш сухий, необхідно додати води. Вимішуємо до однорідності і відправляємо в холодильник.

Тісто виймаємо з холодильника і місимо близько 5 хвилин (борошно додавати не треба). Тісто має вийти пружним. Формуємо з нього ковбаску і нарізуємо шматочки.

Тепер розгортаємо кожен шматочок (на стіл можна підсипати трохи борошна). Має вийти тонкий кружок (2 мм).

Готовий кружок розкладаємо на блюдці і додаємо ложку фаршу. Загортаємо тісто, формуючи складочки. Скріплюємо кінчики, щоб хінкалі не розпалися.

Тепер відправляємо мішечки в каструлю з киплячою водою, притримуючи за хвостик. Варити потрібно п'ять хвилин (після того, як хінкалі спливли).

Готові хінкалі можна посипати (за бажанням) чорним перцем і подавати на стіл.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: