Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Пісні страви. Готуємо рибні котлети та тефтелі

Пісні страви. Готуємо рибні котлети та тефтелі


Пісні страви. Готуємо рибні котлети та тефтелі

Рибні котлети – дуже смачна, ніжна та апетитна страва. Такі котлетки можна не лише смажити, але й також готувати у пароварці, мультиварці, в духовці та на грилі.

Використовувати для них можна абсолютно будь-яку рибу – навіть із недорогих сортів вийдуть ароматні й соковиті котлети.



Пісні котлети з риби «Апетитні»

Інгредієнти:
півкіло філе білої морської риби;
350 г. батона без кірки;
зубчик часнику;
рослинна олія;
сіль, перець;
зелень.

Приготування:

Хліб слід з вечора злегка підсушити, залишивши його на тарілці не прикритим, а перед самим 250 г. батона приготуванням подрібнити в крихту. Решту хліба замочуємо в невеликій кількості води.

Рибне філе прокручуємо в м’ясорубці або дрібно нарізаємо. Змішуємо в мисці фарш, набряклий хліб, подрібнену зелень і спеції.

Формуємо з ретельно розмішаного рибного фаршу невеликі котлетки, періодично змочуючи руки у прохолодній воді, щоб фарш не прилипав до них. Обвалюємо кожну пісну котлету з риби в хлібній крихті.

Обсмажуємо котлети на олії до рум’янцю з кожного боку за п’ять хвилин. Викладаємо готові рибні вироби на деко, запікаємо в прогрітій духовці десять хвилин, прикривши деко фольгою або, якщо є, кришкою.

За бажання котлетки можна не обсмажувати, а приготувати на пару, тільки в цьому випадку панірувати у хлібній крихті їх не потрібно.


Пісні котлети з рибної консерви та картоплі

У піст яйця їсти заборонено, тож замість них використовуємо крохмаль, як зв’язуючий компонент. У звичайні дні, ви можете приготувати рибні котлети по цьому рецепту, додавши у фарш яйця.

Інгредієнти:
банка консервованої риби в маслі;
три картоплини;
одна морквина;
сіль, перець;
дві ложки крохмалю;
дві ложки манної крупи.

Приготування:

Картоплю і моркву відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Крохмаль розвести в невеликій кількості води.

Виймаємо рибу з банки в миску, туди ж зливаємо масло, в якому перебувала риба, розминаємо виделкою. Додаємо до риби манку, розмішуємо, відкладаємо миску вбік, даємо маннії крупі час трохи розбухнути.

Змішуємо терті овочі з рибою, манкою, крохмалем, сіллю та спеціями. Формуємо з отриманого фаршу невеликі котлети.

Обсмажуємо пісні котлети з риби з кожного боку по 3-5 хвилин. Не перетримуйте котлети на сковороді – всі інгредієнти готові і їм слід лише розігрітися і придбати апетитну скоринку.


Рибні тефтелі з рисом і сочевицею в томатному соусі

Інгредієнти:
300 г. риби;
130 г. рису;
100 г. зеленої сочевиці;
цибулина, морква;
спеції;
сіль;
50 г. томатної пасти;
ложка цукру;
рослинна олія;
дві ложки борошна.

Приготування:

Відокремлюємо рибне філе від шкіри та кісток, ріжемо на дрібні шматочки. Сочевицю промиваємо та відварюємо протягом п’ятнадцяти хвилин на слабкому вогні у 200 мл. води. Рис також миємо й відварюємо до готовності окремо від сочевиці.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на олії до золотого відтінку. Готову сочевицю подрібнюємо в блендері. Змішуємо фарш із сочевичним пюре, рисом, піджаркою, сіллю та спеціями.

Обсмажуємо кожну тефтелю на сковороді в розігрітій олії до готовності.

В іншій сковороді змішуємо томатну пасту, трохи солі, борошно та цукор, тушкуємо п’ять хвилин, після чого заливаємо ароматною підливкою тефтелі. Тушкуємо все разом ще п’ять хвилин.

Подаємо з будь-яким традиційним гарніром або зі свіжими овочами та зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: