Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Українська кухня. Готуємо полтавський борщ із галушками

Українська кухня. Готуємо полтавський борщ із галушками


Українська кухня. Готуємо полтавський борщ із галушками

Українські страви пізнають в усьому світі - навряд чи ви знайдете іноземця, котрий якщо й не пробував, то хоча б чув про український борщ.

Борщ - це, напевно, єдина страва, смак якої, навіть при готуванні за тим самим рецептом, у різних господарок буде зовсім різним!



Борщ може бути й кислим, і солодким, і солоним, і прісним, але він завжди знайде свого шанувальника.

А ще 12 цікавих фактів про український борщ ви можете дізнатися тут.

Полтавський борщ з галушками

Інгредієнти:
1 курка або качка (близько 1 кг),
2 середні буряки,
2 ст. ложки масла,
4–5 ст. ложок томатної пасти,
1 ч. ложка оцту,
1 велика цибулина,
1 невелика морквина,
3–4 картоплини,
500 г капусти,
3 лаврові листки,
5–6 горошин чорного перцю,
4–5 зубців часнику,
0,5 скл. сметани,
2 ст. ложки посіченої петрушки,
сіль, мелений чорний перець.

Для галушок:
2 ст. ложки гречаного борошна,
1 ст. ложка гарячої води,
сіль,
мелений чорний перець,
1 яйце.

Приготування:

Птицю промити, залити холодною водою і варити до готовності, знімаючи піну. Вийняти з бульйону, трохи охолодити і нарізати шматочками.

Буряк нарізати тонкою соломкою, посолити і поперчити. На сковороді розігріти половину масла, викласти буряк, влити трохи бульйону і тушкувати до м’якості 45–50 хв, підливаючи води або бульйону. Насамкінець додати томатну пасту й оцет, прогріти ще 15–20 хв.

Цибулю і моркву нарізати дрібною соломкою. Розігріти на сковороді масло, обсмажити овочі до м’якості. Картоплю порізати, капусту нашаткувати.

У бульйон, що кипить, додати картоплю капусту. Через 15 хв – буряк і пасеровані овочі, ще через 5 хв – галушки, лаврові листки і перець.

Часник почистити, потовкти і додати в борщ за 10 хв до закінчення варіння.

Готуємо галушки: гречане борошно (можна перемолоти у кавомолці гречану крупу), розвести ложкою окропу, посолити, поперчити, вбити яйце. Приготувати тісто, за консистенцією схоже на густу сметану. Набирати столовою ложкою, та опускати у підсолену воду. Варити до готовності.

У кожну тарілку покласти шматок курки, галушки, ложку сметани і додати зелень.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: