Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Українська кухня. 3 рецепти пляцків із вишнею

Українська кухня. 3 рецепти пляцків із вишнею


Українська кухня. 3 рецепти пляцків із вишнею

Чи знаєте ви, що таке пляцок? Так у західних областях Україні зазвичай називають всілякі торти, кекси і пироги з найрізноманітнішого тіста, які об'єднує кілька особливостей: пляцки випікаються на великих деках, а потім розділяються на порційні частини; вони складаються з кількох шарів з кремом та начинкою.

Пропонуємо вам кілька рецептів пляцків з вишнею.



До речі, рецепт вишуканого польського пляцку «Небесні ласощі» можна знайти тут.

Пляцок з вишнею та маком

Інгредієнти:
Цукор - 2 склянки.
Яйця - 10 шт.
Вишні - 300 г.
Маргарин - 250 г.
Сметана 15% - 4 ст. л.
Молоко 2,5% - 0,5 л.
Вершкове масло - 200 г.
Борошно - 500 г.
Розпушувач - 1 пакетик.
Мак - 1 склянка.
Крохмал - 1 ст. л.

Приготування:

Для тіста: 1 скл. цукру розітріть з 9 жовтками, додайте 250 г розтопленого маргарину, 4 ст. л. сметании і суміш 400 г борошна і 1 пакетика розпушувача. Отримане тісто розділіть на 4 частини і розкачайте коржі.

Один корж запікаємо без начинки. Ще два випікаємо з вишневим прошарком, для чого на тісто викладаємо вишні та заливаємо збитими з цукром білками. Останній корж доповнюємо маковою начинкою (1 скл. відвареного маку перемолоти і змішати з 1 ст. л. крохмалю) і заливаємо збитими білками.

З отриманих коржів і заварного крему (0,5 л молока, 1 скл. цукру, 3 ст. л. борошна, 1 яйце і 200 г вершкового масла) збираємо пляцок з вишнею (шар з вишнями, шар з маком, шар з вишнями і порожній корж) і даємо йому добре просочитися.


Сирний пляцок з вишнею

Інгредієнти:
Вишні - 200 г.
Яйця - 7 шт.
Цукор - 350 г.
Розпушувач - 1 пакетик.
Какао - 2 ст. л.
Сир - 600 г.
Масло - 150 г.
Крохмал - 1 ст. л.
Борошно - 400 г.
Спред - 250 г.

Для темного тіста:
Спред - 250 г.
Борошно - 400 г.
Жовтки - 4 шт.
Цукор - 100 г
Розпушувач - 1 п.
Какао - 2 ст. л.

Для крему:
Сир - 600 г.
Цукор - 150 г.
Масло вершкове - 150 г.
Яйца - 3 шт.
Крохмаль - 1 ст. л.
Вишня - 200 г.
Цукор - 100 г.
Білки - 4 шт.

Приготування:

Розм'якшений спред збити з жовтками, цукром і розпушувачем, відкласти 1/3 частину і в решту додати какао. З обох частин маси замісити досить густе тісто і помістити його в холодильник. Сир перетерти крізь сито і з'єднати з розтопленим маслом, збитими яйцями і сухими компонентами, ретельно вимішати.

У форму для запікання викладаємо світле тісто, зверху сирну масу, натерте на великій тертці темне тісто, вишні, заливаємо збитим з цукром білком і ще раз шаром натертого темного тіста. Отриману масу випікаємо в духовці до готовності й прикрашаємо пляцок з вишнею за власним смаком.


Бісквітний пляцок «Сакура»

Інгредієнти:
Цукор - 350 г.
Какао - 1 ст. л.
Розпушувач - 5 ч. л.
Борошно - 10 ст. л.
Яйця - 10 шт.
Вишня 250 г.
Сік вишні - 250 мл
Масло - 150 г.
Йогурт - 300 мл.

Приготування:

Бісквітне тісто готуйте за принципом 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача і 1 ст. л. борошна на 1 яйце.

Для пляцка з вишнею вам знадобиться два коржі, приготовані з 6 яєць.

Розділіть білки і жовтки, білки збийте в щільну піну з половиною цукру, а жовтки розітріть до білизни з цукром. З'єднайте обидві маси, додайте 1 ст. л. какао і поступово вводьте суміш борошна і розпушувача. Отримане тісто розділіть на дві частини і запікайте в духовці при 180 °C.
Замісіть ще одну порцію тіста на 4 яйця, розділіть на 3 частини і запікайте 10-15 хв. Отримані тонкі коржі відразу ж скрутіть в нещільні рулети.

Поки тісто холоне, приготуйте крем. Для промазування рулетів знадобиться заварний крем:
250 мл вишневого соку;
1 пакет заварного крему;
150 г масла;

Розведіть сухий крем у склянці соку, нагрівайте на повільному вогні, поки крем не загусне, дайте трохи охолонути і збийте з м'яким маслом. Отриманою масою змастіть рулети, викладіть на край ряд вишень без кісточок і щільно скрутіть.

Для остаточного «збору» вам знадобиться ще один крем:
300 мл йогурту;
200 мл вершків;
100 г цукру;
15 г желатину.

Розпущений у 4 ст. л. води желатин додайте в суміш збитих вершків, йогурту та цукру і добре розмішайте. У роз'ємну форму покладіть один корж бісквіту, зверху викладіть рулетики, залийте отриманим кремом і накрийте другим коржем. За бажання прикрасьте пляцок з вишнями розтопленим шоколадом або збитими вершками і помістіть на холод для застигання на кілька годин.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: