Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня. Смачні аранчині з сиром та з м’ясом

Італійська кухня. Смачні аранчині з сиром та з м’ясом


Італійська кухня. Смачні аранчині з сиром та з м’ясом

Аранчині — це популярна італійська страва. Найчастіше її готують з відвареного рису і різних начинок.

У Сицилії, звідки ця страва родом, традиційно її готують з ризото, формуючи кульки або конуси з сирною або м'ясною начинкою всередині.



Аранчині з моцарелою

Інгредієнти:

Для ризото:
2 чашки рису;
3 ст. л. оливкової олії;
115 г білого вина;
850 г курячого бульйону;
1 яйце;
сіль — за смаком.

Для начинки:
115 г моцарелли (порізаної кубиками 1,5-2 сантиметри);
томатний соус;

Для панірування:
борошно;
2 яйця;
панірувальні сухарі.

Приготування:

У першу чергу готуємо ризото. Для цього розігрійте в сотейнику олію і перекладіть туди рис. Постійно помішуйте протягом 1-2 хвилин. Влийте вино і зробіть середній вогонь. Потім поступово вливайте курячий бульйон, поки рис не приготується. Зніміть сотейник з вогню, вбийте яйце, перемішайте та залиште на кілька годин охолоджуватися.

Формуємо аранчині. Для цього візьміть трохи рису і зробіть невелику коржик. У центр покладіть моцареллу. Загорніть аранчині, сформувавши кульку.

Потім обваляйте їх у борошні, після цього в злегка збитих яйцях, а далі в панірувальних сухарях.

Розігрійте трохи олії у фритюрниці або сотейнику з товстими стінками і дном. Викладіть аранчині і обсмажте їх з усіх боків. Потім відправте їх в духовку на 5-10 хвилин при 200 градусах.


Аранчині з м'ясною начинкою

Інгредієнти:
250 г м'ясного фаршу;
500 г відвареного рису;
100 г сиру;
2 ст. л. томатного соусу;
4 яйця;
100 г панірувальних сухарів;
1 цибулина;
1 морква;
сіль і перець — за смаком;
Соняшникова олія.

Приготування:

Подрібніть цибулю і викладіть на розігріту з олією сковороду. Моркву наріжте півкільцями і додайте до цибулі. Обсмажте овочі і додайте фарш. Готуйте його, добре помішуючи, щоб розбити всі грудочки. Потім додайте томатний соус. Перемішайте і протушкуйте ще пару хвилин. Потім вимкніть плиту і дайте начинці охолонути.

В охолоджений рис вбийте два яйця і додайте тертий сир. Перемішайте масу. Сформуйте рисовий коржик, в центр викладіть м'ясну начинку і загорніть все в кульку. Потім перемістіть всі аранчині в холодильник, щоби вони добре замерзли і не розвалилися під час подальшого приготування.

Обваляйте аранчині в збитих яйцях, а потім в панірувальних сухарях і обсмажте у фритюрі.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: