Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Готуємо ачму з сиром

Грузинська кухня. Готуємо ачму з сиром


Грузинська кухня. Готуємо ачму з сиром

Ачма – це грузинська страва, яка готується з великої кількості шарів відвареного тіста та суміші різних сирів. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати саме цей вид хачапурі, оскільки ця страва завжди буде гарним доповненням сімейних посиденьок.

Ачма виходить смачною, запашною та надзвичайно апетитною на вигляд.



Приготування всіх інгредієнтів, створення тіста, формування та випікання пирога займе не так багато часу.

До речі, як приготувати ачму з м’ясом замість сиру, можна подивитися тут.

Інгредієнти:
Пшеничне борошно - 450 г.
Яйця - 4 шт.
Сода - 1 ч. л.
Соняшникова олія - 2 ч. л.
Сир Імеритинській (можна замінити сулугуні) - 400 г.
Сир "Моцарела" - 250 г.
Сир твердий - 200 г

Приготування:

В чашу кухонного комбайна висипаємо 450 грамів пшеничного борошна, додаємо туди 4 яйця, 2 столові ложки олії та 1 чайну ложку соди. Вимішуємо щільне тісто (не додавайте дуже багато борошна, тісто не має бути дуже крутим).

Поки готується тісто, треба натерти та змішати увесь сир, який ми придбали. В ідеалі це має бути 4 види сирів (але можна робити лише з сулугуні).

Коли тісто готове, присипаємо борошном поверхню і розділяємо його на вісім однакових кульок.

Кожну з них розкачуємо тоненьким шаром. Перший викладаємо у змащену маслом форму. Решту пластів почергово відварюємо у підсоленій киплячій воді впродовж трьох хвилин. Потім занурюємо їх відразу після окропу у холодну воду буквально на 30 секунд і викладаємо на паперову серветку, щоб позбутися води.

На перший шар у формі викладаємо суміш сирів і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні. Далі викладаємо відварений шар тіста і гарненько поливаємо його розтопленим маслом. Так робимо з усіма іншими відвареними пластами.

Останній шар сиру покриваємо сирим, не відвареним тістом. Варто додати, що все тісто нам потрібне не на одну, а на 2 формочки.

Якщо тісто виступає за межі формочки, то його варто обрізати ножем, ножицями або просто заправити всередину форми.

Розрізаємо наш сформований пиріг на шматочки (для того, щоб після приготування цей процес проходив значно легше). Змащуємо ретельно зверху маслом і відправляємо в духовку, яка розігріта до 180°, на 30-40 хвилин.

Через зазначений час дістаємо запашну випічку з духовки і кличемо рідних смакувати приготовлену страву.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: