Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Несолодка випічка. Готуємо конвертики з сиром та відкриті пиріжки з грибами

Несолодка випічка. Готуємо конвертики з сиром та відкриті пиріжки з грибами


Несолодка випічка. Готуємо конвертики з сиром та відкриті пиріжки з грибами

Якщо прокинутися і подумати про те, що попереду смачний сніданок — гарний настрій гарантовано.

Пропонуємо вашій увазі рецепти двох страв, які швидко готуються, але принесуть вам просто море задоволення.



Конвертики з сиром і зеленню

Інгредієнти:
3 склянки пшеничного борошна,
200 г вершкового масла,
3 яйця,
3 ст. л. олії,
2 ст. л. оцту,
500 г сиру,
1 пучок зеленої цибулі,
1 пучок кропу,
сіль за смаком.

Приготування:

Охолоджене масло натерти на тертці. У склянку (200 г) розбити яйце, додати олію і оцет, долити холодної води до повної склянки. Розмішати до однорідності. Розтерти борошно з вершковим маслом у крихту, додати в борошно вміст склянки, дрібку солі і замісити тісто. Розділити тісто на сім частин, загорнути у плівку і покласти у холодильник на годину.

Для начинки до сиру додати подрібнену зелень, 2 яйця і сіль. Ретельно перемішати. Присипати борошном стіл і з кожного шматочка тіста руками сформувати коржик. Розкачати качалкою від середини до країв в дуже тоненький, майже прозорий корж. У середину викласти 2-3 ст. л. начинки, залишаючи вільні краї тіста. Після цього нарізати тісто на шість сегментів. Два протилежні сегменти і по черзі закрити ними начинку від країв до центру. Після цього – такі ж два протилежних сегменти. Потім трохи притиснути вироби до столу долонею.

Обсмажувати коржі, викладаючи їх швами вниз, на сковорідці на малому вогні по 5 хв. з кожного боку або до рум’яної скоринки. Можна запекти в духовці до готовності.


Відкриті пиріжки з грибами

Несолодка випічка. Готуємо конвертики з сиром та відкриті пиріжки з грибами


Інгредієнти:
1 ч. л. дріжджів,
4 картоплини,
100 г вершкового масла,
200 г молока,
500 г пшеничного борошна,
1 ст. л. цукру,
1 ч. л. солі,
3 яйця,
0,5 кг шампіньйонів.

Приготування:

Приготувати дріжджове тісто для пиріжків. Спочатку зробити опару: в підігріте молоко додати дріжджі, 1 ст. л. цукру і стільки ж борошна. Перемішати, накрити харчовою плівкою і покласти у тепле місце.

Розтопити вершкове масло і остудити. Окремо ложкою розтерти яйця з цукром і сіллю. В опару додати яєчну суміш і, замішуючи, поступово додати все борошно. Наприкінці влити тепле вершкове масло і ще раз добре вимісити. Покласти тісто в тепле місце на годину.

Доки підходить тісто, зробити начинку. Зварити картоплю, зробити пюре і змішати його зі смаженими подрібненими грибами.

Тісто, що підійшло, поділити на однакові за розміром шматочки завбільшки з куряче яйце, сформувати з них кульки і покласти на змащене олією деко на невеликій відстані один від одного. Залишити на деякий час, щоб підійшли.

Потім зробити заглиблення склянкою. Покласти у середину булочок начинку. Змастити краї яйцем. Випікати за 200 °С до готовності.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: