Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Святкові страви. Свинина з хроном та фарширований судак

Святкові страви. Свинина з хроном та фарширований судак


Святкові страви. Свинина з хроном та фарширований судак

До великоднього столу подають не тільки паску, випічку та десерти, а й м’ясні та рибні.

Пропонуємо вам добірку смачних святкових рецептів.



Свинина, запечена з хроном

Інгредієнти:
1,5-2 кг свинини,
2 ст. л. оливкової олії,
75 г булки,
1 ч. л. гірчиці,
1-3 ст. л. суміші перцю горошком,
2 ст. л. хрону,
2 ст. л. молока,
сіль, чорний перець за смаком.

Приготування:

Розігрійте духовку до 240 °С. Свинину помити, обсушити. Потім натерти приправами за смаком, змастити оливковою олією, викласти її в вогнетривкий посуд для запікання, змащений жиром, покласти в духовку, зменшити вогонь до 180 °С.

Тим часом розкришити булку на дрібні шматочки, викласти крихту в миску, перемішати з солодкою гірчицею, різнокольоровим перцем, хріном і молоком.

Скачати отриману суміш у кульку, а потім обережно розкачати, щоб отримати «тісто». Дістати м’ясо з духовки за 15 хвилин до готовності, трохи остудити, загорнути у готове «тісто». Запікати знову до золотистої скоринки.


Судак фарширований
Інгредієнти:
1 судак (приблизно 2 кг),
2 ст. л. меду,
3 ст. л. соєвого соусу,
2 ст. л. лимонного соку,
Начинка:
1 червоний солодкий перець,
1 пучок зеленої цибулі,
2 зубки часнику,
250 г очищених креветок,
1 ч. л. натертого свіжого імбиру,
1 ч. л. лимонної цедри,
1 ч. л. червоного меленого перцю,
50 мл вершків, олія.

Приготування:

Рибу почистити від луски й попатрати. Обробити на філе, вибравши хребет, хвіст і ребра. Голову можна приправити і пекти окремо і вже покласти її до готової риби.

М’якоть посолити, поперчити. Нарізати перець, часник і цибулю, присмажити їх в олії, додати прянощі і вершки й на малому вогні тримати до загущення. Потім додати креветки, перемішати, проварити й зняти з вогню. Посолити, довести до потрібного смаку прянощами. Деко застелити пергаментом, на нього викласти кілька відрізків нитки. Одне філе перевернути шкірою догори й зробити кілька хрестоподібних розрізів по всій ширині. Інше філе покласти на нитку шкірою донизу, змастити начинкою, накрити філе з надрізами, туго перев’язати, загорнути в пергамент і запікати в духовці 40 хвилин за температури 200 °С.

Приготувати соус: лимонний сік, соєвий соус і мед нагріти, щоб мед розчинився, але не доводити до кипіння.

Із готової риби зняти пергамент і нитку, викласти на тарілку, полити соусом. За бажанням посипати кедровими горішками, прикрасити овочами і зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: