Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Святкові страви. Три рецепти легких салатів з курятиною

Святкові страви. Три рецепти легких салатів з курятиною


Святкові страви. Три рецепти легких салатів з курятиною

Святковий Великодній стіл із його надмірною кількістю м’ясних страв є сенс доповнити легкими салатами.

Пропонуємо вашій увазі три рецепти салатів з курятиною.



Салат із курятиною і мандаринами

Інгредієнти:
Пучок свіжого шпинату,
2 курячі філе,
3 мандарини,
10 г імбиру,
10 г цибулі,
дрібка білого кунжуту,
невеликий фенхель,
оливкова олія для смаження,
100 мл мандаринового соку,
50 мл оливкової олії,
1 ч. л. кунжутної олії,
1 ч. л. соєвого соусу,
0,5 ч. л. соку лайма,
по дрібці меленої кориці і гвоздики,
сіль, перець за смаком.

Приготування:

Мандарини почистити і розібрати на скибочки, видаливши кісточки. Куряче м’ясо посолити і поперчити, обсмажити до готовності з усіх боків. Остудити і нарізати тонкими шматочками. Білий кунжут підсушити на сковорідці без олії. Фенхель очистити і тонко нарізати. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.

Для соусу: збити вінчиком мандариновий сік, оливкову і кунжутну олії, соєвий соус, сік лайма, корицю і гвоздику до однорідності. У салатник викласти листя шпинату, додати мандарини і фенхель. Заправити імбиром і соусом, перемішати, викласти на тарілку і прикрасити нарізаним м’ясом, зеленою цибулею і кунжутом.


Салат «Венеція»

Інгредієнти:
400 г курячого філе,
300 г печериць (шампіньйонів),
200 г чорносливу,
200 г сиру,
2-3 картоплини,
2-3 яйця,
1 огірок,
сметана для заправки.

Приготування:

Чорнослив розпарити і дрібно порізати, гриби обсмажити, м’ясо, картоплю нарізати, яйця, огірок і сир натерти на тертці. Викладати салат шарами, краще у роз’ємну форму, змащуючи сметаною: чорнослив – курка – картопля – гриби (їх не змащувати) – яйця – сир – прикраса з огірка. Покласти в холодильник, перед подаванням на стіл зняти форму.


Салат «Травневий»

Інгредієнти:
500 г курячого філе,
300 г печериць,
400 г зеленого горошку (консервованого),
сік половини лимона,
кріп,
сметана,
сіль,
олія.

Приготування:

Варене філе нарізати кубиками, полити соком лимона і залишити на годину. Потім гриби обсмажити, кріп покришити. Змішати всі інгредієнти, посолити, заправити сметаною.

Смачного!


Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: