Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Між круасаном та мафіном. Готуємо оригинальну паску «Крафін»

Між круасаном та мафіном. Готуємо оригинальну паску «Крафін»


Між круасаном та мафіном. Готуємо оригинальну паску «Крафін»

Світле Христове Воскресіння має декілька обов’язкових атрибутів у святкуванні. Один із них – це паска. Раніше кожна господиня мала свій власний рецепт паски, який вдосконалювала з кожним роком. Зараз багато хто купує їх просто купує.

Проте, жодна куплена не замінить домашньої, яка спечена з любов’ю і власними руками



"Порадник" пропонує вам рецепт дещо незвичної паски «Крафін». На смак вона, як традиційна, а на вигляд – як круасан.

Це паска три в одному. У рецепті поєднуються особливості приготування круасанів, класичного дріжджового тіста та елементи мафінів.

До речі, три рецепти приготувати сирної паски: заварної, запеченої та "холодної" можна знайти тут.

Інгредієнти:
Борошно – 1 кг.
Молоко – 340 мл.
Сухі дріжджі – 21 г.
Цукор – 250 г.
Сіль – 1 ч. л.
Яйця – 3 шт.
Жовтки – 6 шт.
Розтоплене масло (у тісто) – 120 г.
Масло кімнатної температури (для змащування тіста) – 300–350 г.
Родзинки чи інші сухофрукти – 300 г.
Мигдалеві пелюстки або інші подрібнені горіхи – 150 г.

Приготування:

Молоко треба підігріти, додати 1 ч. л. цукру і дріжджі, ретельно вимішати та залишити на 5–10 хв. Яйця збийте з цукром до пишної маси.

Борошно потрібно просіяти в миску, додати сіль, перемішати, зробити заглиблення. Вилийте в опару яєчну суміш, вимісіть, додайте розтоплене масло (120 г), замісіть тісто.

Коли тісто почне збиратися в кулю, перекладіть його на стільницю, борошна при цьому не підсипайте та вимішуйте 10–15 хв, поки перестане липнути до рук. Після цього його треба перекласти у миску, накрити харчовою плівкою, поставити в тепле місце на 50–60 хв, за цей час тісто має збільшитися в об’ємі у два рази.

Опісля поділіть тісто на частини (кожна приблизно по 1/3 об’єму форми). Викладіть на підсипану борошном стільницю, розкачайте тонким прямокутним пластом, змастіть маслом, посипте сухофруктами та горіхами, скрутіть рулетом та накрийте плівкою. Зробіть решту рулетів.

Кожен рулет гострим ножем треба розрізати вздовж, залишивши нерозрізаними 2–3 см. З однієї частини рулету потрібно сформувати дно паски, скручуючи тісто по спіралі, розрізом назовні, дійшовши до нерозрізаного кінця, викрутити його наверх і продовжити формувати верхній шар паски. Важливо, щоб розріз тіста був назовні.

Перекладіть паску у форму, застелену пергаментом. Залишіть на 60 хв в теплому місці. Пекти варто в розігрітій до 190 градусів духовці 10 хв, тоді зменшити температуру до 180 градусів і пекти ще 25–30 хв. Бажано накрити фольгою, щоб не пригоріли.

Готові паски злегка охолодіть та витягніть з форм. Викладіть на полотенце на бік, час від час повертаючи.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: