Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Великодній стіл. Легкий салат, м’ясний рулет та свинина запечена «гармошкою»

Великодній стіл. Легкий салат, м’ясний рулет та свинина запечена «гармошкою»


Великодній стіл. Легкий салат, м’ясний рулет та свинина запечена «гармошкою»

На великодньому столі в багатьох українських селах обов'язково стояли холодець або кендюх, домашня ковбаса та молочне порося.

На Великдень не прийнято було подавати гарячі страви. Господарка йшла на всеношну, а заздалегідь приготовлені страви вже чекали її повернення.



Салат «легкість»

Інгредієнти:
Крабові палички - 200 г,
пекінська капуста - 200 г,
ананаси - 1/2 банки (200 г),
кукурудза - 1/2 банки (200 г);
для заправки: майонез (або сметана), сіль.

Приготування:

Крабові палички розморозити, порізати великими шматочками (паличку уздовж навпіл, а потім поперек на шматочки).

Пекінську капусту порізати шматочками. Ананаси порізати великими шматочками.

У салатник покласти крабові палички, пекінську капусту, ананаси, кукурудзу, додати майонез і перемішати.


М'ясний рулет з часником і пряностями

Інгредієнти:
Індичкове філе - 500 г,
часник - 2 зубочки,
желатин - 10 г,
коріандр сухий - 3 г,
прованські трави - 3 г,
перець чорний мелений - 2 г,
сіль - 5 г.

Приготування:

Приготувати суміш приправ і спецій: чорний перець, сіль, прованські трави, зерна коріандру, рубаний часник, желатин. Усе перемішати.

Індичкове філе вимити, обсушити, нарізати довгими смужками. Скласти в зручну ємкість. Підготовлене м'ясо засипати сумішшю трав і спецій. Усе перемішати.

Розстелити на столі підготовлений (розрізаний) рукав для запікання. Розкласти на плівці смужки м'яса. Дуже щільно згорнути в рулон смужки м'яса. Міцно зав'язати з двох боків плівку.

Викласти підготовлене м'ясо в судок пароварки (можна готувати й у духовці). Варити 1 годину 20 хвилин.

Готовий рулет акуратно вийняти з пароварки. Остудити. Покласти рулет у холодильник мінімум на 6 годин. Зручно на ніч. Вранці плівку з рулету зняти, нарізати його шматками. Рулет подавати на закуску в холодному вигляді.


Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»

Інгредієнти:
500 г свинини (найкраще корейки),
200 г сиру,
2 помідори,
3 зубочки часнику,
сіль, перець.

Приготування:

Сир порізати пластинами товщиною 3-4 мм. Помідори порізати кружечками. Часник порізати пластинками.

У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 см. Свинину посолити, поперчити (у надрізах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочку помідора, часник.

Загорнути свинину у фольгу, покласти на лист, поставити в духовку. Запікати при температурі 180°С протягом години.

Картопляні грибочки. Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини. Одна частина зі шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.

Потім грибочки змазати рослинною олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в яких-небудь сухих травичках (хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці. А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.

2-й варіант приготування грибочків: відварити цілі картоплини в мундирі до готовності. Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки й обсмажити на сковорідці до золотавої скоринки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: