Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Святкові страви. Великодній торт, кекс та мафіни

Святкові страви. Великодній торт, кекс та мафіни


Святкові страви. Великодній торт, кекс та мафіни

Великий піст завершується світлим святом Великодня. А разом з ним закінчується і період утримання від звичної їжі, і ми, наскучивши за випічкою та солодощами, починаємо готуватися до свята за кілька днів до нього.

Особливу увагу прийнято приділяти великодній випічці. Але мова зараз не про паску.



Торт із великодніми прикрасами

Інгредієнти:
Для тіста: 75 г вершкового масла,
150 г коричневого цукру,
4 великі яйця,
125 г борошна,
1 ч. л. розпушувача,
1 ст. л. ванільного екстракту,
15 г какао,
100 г темного шоколаду (не менше 50% какао).
Для глазурі та прикрашання:
100 г чорного шоколаду,
50 г вершкового масла,
декоративні цукерки,
різнокольорове драже,
шматочки халви.

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 градусів. Вистеліть папером для випікання дно і боки круглої рознімної форми для торта. Цукор і яйця збийте міксером на високій швидкості в пишну піну. Продовжуючи збивати на середній швидкості, додайте борошно, розм’якшене масло, ванільний екстракт, какао, розпушувач, тертий шоколад.

Викладіть тісто в підготовлену форму, випікайте в розігрітій духовці 30-40 хвилин. Перевіряйте готовність коржа дерев’яною зубочисткою. Дайте коржу трохи остудитися у формі, потім перекладіть на решітку для повного остудження.

Для глазурі викладіть у миску шматочки шоколаду і масло, розтопіть на водяній бані, перемішайте до однорідного стану.

Остиглий корж викладіть на таріль, полийте шоколадною глазур’ю. Прикрасьте цукерками, халвою.


Великодні мафіни

Інгредієнти:
225 г борошна,
325 г вершкового масла,
220 г цукру,
3 яйця,
1 ч. л. ванільного екстракту,
125 мл молока,
450 цукрової пудри,
харчовий барвник,
кондитерські прикраси.

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 градусів. Покладіть у 12 форм для мафінів паперові стаканчики.

Змішайте 225 грамів розм’якшеного вершкового масла, цукор, борошно, яйця, ваніль і 60 мл молока до однорідної маси. Викладіть у формочки і випікайте 15-20 хвилин до готовності.

Тим часом у мисці збийте пудру з вершковим маслом і молоком. Додайте кілька крапель барвника і знову збийте.

Остудіть мафіни, перекладіть крем у кондитерський мішок і витисніть зверху. Прикрасьте за смаком.


Кекс «Великодній»

Інгредієнти:
750 г борошна,
100 г цукру,
50 г цукрової пудри,
1/4 л молока,
40 г свіжих дріжджів,
400 г вершкового масла,
1 пакетик ванільного цукру,
1 ч. л. солі,
1 ч. л. кардамону,
150 г мигдалю,
125 г лимонних цукатів,
сік 1 лимона.

Приготування:

Частину просіяного борошна змішайте з розкришеними дріжджами, невеликою кількістю цукру і теплого молока. Накрийте рушником і покладіть опару на 20 хвилин у тепле місце підходити. Розтоплене масло змішайте з ванільним цукром, сіллю і кардамоном, додайте до опари. Всипте решту борошна і цукор, замісіть тісто. Додайте подрібнений мигдаль, цукати, лимонний сік і добре вимішайте тісто. Накрийте його і знову покладіть у тепле місце на 40 хвилин підходити.

Готове тісто викладіть у змащену форму і залишіть на 15 хвилин підходити. Коли кекс підійде, випікайте його 65-70 хвилин за 190 °С на нижньому рівні духовки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: