Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня. Три рецепти макаронної запіканки зіті

Італійська кухня. Три рецепти макаронної запіканки зіті


Італійська кухня. Три рецепти макаронної запіканки зіті

Якщо ви полюбляєте італійську кухню, то напевно чули про таку страву як зіті.

Макаронна запіканка зіті готується з макаронами, різними овочами, сиром (зазвичай декількома видами сирів), м'ясом, зеленню та приправами.



В італійських рецептах часто можна зустріти сир рікотта, пармезан та інші види італійських сирів, які не завжди можна знайти в наших магазинах. У таких випадках замінюйте італійські сири чимось аналогічним: наприклад, м'який сир рікотта — кисломолочним сиром або адигейським сиром, пармезан — будь-яким твердим сиром. Що стосується моцарели, то її можна знайти в будь-якому супермаркеті.


Макаронна запіканка з трьома видами сиру

Інгредієнти:
400 грамів макаронів зіті, пенне або інших великих макаронів у формі трубочки.
3,5 чашки соусу для спагетті (краще брати соус на основі помідорів).
2 чашки сиру рікотта або будь-якого іншого м'якого сиру (наприклад, кисломолочного, бринзи або адигейского).
2 чашки подрібненої на тертці моцарели.
Подрібнена петрушка.
1 збите яйце.
Дрібка орегано або базиліку.
Часниковий порошок та чорний перець за смаком.
1 столова ложка тертого сиру пармезан або будь-якого іншого твердого сиру.

Приготування:

Макарони відваріть відповідно до інструкції. У великій тарілці з'єднайте відварені макарони, півтори чашки соусу, м'який сир і моцарелу, зелень і яйце, приправи. Все добре перемішайте.

Візьміть форму для запікання або касероль і вилийте на дно півчашки соусу. Поверх соусу розподіліть суміш з макаронів і сиру. Зверху вилийте залишки соусу, посипте пармезаном і (за бажанням) моцарелою. Запікайте в духовці, поки не розплавиться сир (в середньому 30 хвилин).


Макаронна запіканка з кабачками

Інгредієнти:
400 грамів макаронів зіті, пенне або інших великих макаронів у формі трубочки.
3 великих кабачки.
Півчашки оливкової олії.
1 подрібнена цибулина.
2 зубчики часнику.
500 грамів маринованих або свіжих помідорів (свіжі наріжте кружечками).
Базилік (свіжий або сушений).
Подрібнена петрушка.
Сіль та перець за смаком.
3 столові ложки вершкового масла.
Півтори чашки подрібненої моцарели.
Півтори чашки подрібненого пармезану (або іншого твердого сиру).

Приготування:

Макарони відваріть, воду злийте. Кабачки наріжте кружечками і підсмажте на сковороді з обох сторін (для цього візьміть половину оливкової олії).
Підсмажені кабачки викладіть на паперовий рушник. Візьміть каструльку, протушкуйте на оливковій олії цибулю, потім додайте подрібнений часник. Додайте помідори, базилік, петрушку, сіль та перець — і протушкуйте на маленькому вогні 20 хвилин.

Духовку нагрійте до 170 градусів. Візьміть дві не надто глибокі форми для запікання, змастіть дно оливковою олією. Викладіть в кожну форму: чверть макарон, потім чверть кабачків, чверть вершкового масла, чверть моцарели, чверть пармезану. Повторіть для другої форми.

Запікайте приблизно 30 хвилин, доки сир не розплавиться. Другу форму можна заморозити в холодильнику.


Макаронна запіканка зі шпинатом

Інгредієнти:
300 грамів сосисок з курячого м'яса або з індичатини.
1 подрібнена цибулина.
3 зубчики часнику.
500 грамів маринованих або свіжих помідорів (свіжі наріжте).
Чверть чашки соусу песто.
300 грамів відварених макаронів зіті або пенне.
300 грамів свіжого або замороженого шпинату (заморожений потрібно попередньо розморозити).
200 грамів нарізаної кубиками моцарелли.
1 чашка подрібненого на тертці пармезану (або іншого твердого сиру).

Приготування:

На сковороді підсмажте сосиски, цибулю і часник. Додайте помідори і добре протушкуйте, так щоб вийшла густа суміш. Додайте соус песто, посоліть і поперчіть. Форму для запікання змастіть маслом. У великій тарілці перемішайте макарони, шпинат, моцарелу, третину пармезану і соус. Викладіть все це в форму для запікання, посипте залишками твердого сиру. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: