Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Смачна випічка. Готуємо пляцок «Переплетений»

Смачна випічка. Готуємо пляцок «Переплетений»


Смачна випічка. Готуємо пляцок «Переплетений»

Цей оригінальний пляцок неодмінно сподобається усім вашим домашнім та гостям. Він виходить дуже смачним, з цікавим малюнком та смачним кремом.

Готовий пляцок за бажанням можна прикрасити фруктами або тертим шоколадом.



Пляцок «Переплетений»

Інгредієнти:
Для тіста:
200 г вершкового масла,
120 г цукрової пудри,
4 жовтки,
200 г сметани,
3 скл борошна,
3 ст. л. какао,
1 ст. л. сметани.
Для начинки:
4 білки,
140 г цукру,
80 г кокосової стружки,
3 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
80 г меленого маку.
Для крему:
250 г вершкового масла,
250 г згущеного молока.

Приготування:

Для тіста масло збити з цукровою пудрою до білої пишної маси, під час збивання по одному додавати жовтки. До збитої суміші додати сметану, перемішати вручну. Додати борошно, замісити легке пісочне тісто. 1/4 частину тіста відокремити, додати до нього какао і 1 ст. л. сметани.

Для начинки збити білки з цукром до пишної щільної білої маси. Розділити її на дві частини. В одну додати кокосову стружку і 1,5 ст. л. крохмалю. У другу – мелений мак і решту крохмалю.

Формування тіста перед випічкою. Біле тісто викласти у велике деко (40х30 см). Зверху викласти решітку з чорного тіста. Всередину в шаховому порядку викласти кокосову та макову начинки.

Випікати за 180 градусів.

Для крему збити до білого масло, порціями додати варене згущене молоко.

Готовий остуджений корж перерізати на дві частини. Змастити кремом, прикрасити за бажанням.

Пляцок на годину залишити на столі, потім покласти в холодне місце.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: