Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати молоду картоплю. 5 рецептів на будь-який смак

Як приготувати молоду картоплю. 5 рецептів на будь-який смак


Як приготувати молоду картоплю. 5 рецептів на будь-який смак

Ми хочемо зруйнувати міфи про те, що молоду картоплю можна тільки варити, тому пропонуємо вашій увазі чудесну добірку з найвдалішими рецептами.

Не бійтеся експериментувати, вийде дуже смачно.



До речі, а ви знали, що відварена картопля найкраще зберігає свої смакові якості, якщо кидати її не в холодну, а вже в кип’яток? Так коренеплід зберігає свої солодкуваті нотки.


Відварена картопля з кропом

Інгредієнти:
1-1,5 кг молодої картоплі
100-150 г вершкового масла
сіль за смаком
1 пучок кропу
2-3 зуб. часнику

Приготування:

Очистьте картоплю від шкірки, потім гарненько вимийте і відваріть в підсоленій воді.

Поки вариться картопля, вимийте і подрібніть кріп, очистьте зубчики часнику і дрібно їх наріжте.

Коли картопля буде готова, злийте з каструлі воду, додайте до бульб масло, всипте подрібнений часник і кріп. Накрийте каструлю кришкою і гарненько потрясіть її вміст.

Залиште картоплю під кришкою на 5 хвилин, щоб дати їй можливість насититися ароматами. Перед подачею перекладіть картоплю в глибоку посудину і полийте маслом.


Запечена молода картопля

Інгредієнти:
1 кг молодої картоплі;
5 зуб. часнику;
гілочка розмарину;
1 пучок кропу;
100 г вершкового масла;
сіль за смаком;
чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

Очистьте картоплю від шкірки. Розріжте бульбини навпіл і варіть їх в підсоленому кип’ятку до напівготовності (протягом 10 хвилин).

Потім вилийте з каструлі воду й обсушіть бульби. Викладіть їх у форму для запікання, додайте очищений та розчавлений ножем часник, додайте сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками та розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин.

Покладіть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Під час приготування рекомендуємо періодично перемішувати бульби. Перед подачею присипте страву подрібненим кропом.


Молода картопля з сулугуні

Інгредієнти:
1 кг дрібної молодої картоплі;
3-5 зуб. часнику;
2 ст. л. вершкового масла;
200 г сулугуні;
зелень за смаком;
сіль за смаком.

Приготування:

Очистьте картоплю від шкірки, 15 хвилин варіть її в підсоленому кип’ятку. Потім вилийте з каструлі воду та обсушіть бульби.

Очистьте і подрібніть часник. Викладіть в розігріту сковороду вершкове масло, розтопіть його і додайте часник, дайте йому 20 секунд набратися запаху і зніміть сковороду з вогню.

Відварену картоплю перекладіть в форму для запікання і полийте її розтопленим вершковим маслом. Наріжте сулугуні скибочками шириною 1,5 см і накрийте ними картоплю. Покладіть форму в розігріту до 200 градусів духовку і готуйте доти, поки сир не розплавиться і не підрум’яниться.


Смажена молода картопля

Інгредієнти:
1 кг дрібної молодої картоплі;
2-3 ст. л. соняшникової олії;
1 пучок кропу;
сіль за смаком;
1 ч. л. вершкового масла.

Приготування:

Ретельно вимийте і висушіть картоплю. Наповніть сотейник або глибоку сковороду соняшниковою олією.

Картоплю перекладіть в місткість з олією картоплю і готуйте її, періодично перемішуючи, протягом 15-20 хвилин під кришкою.

Вимийте і подрібніть кріп, очистьте і дрібно наріжте часник. Присипте кропом і часником картоплю, гарненько все перемішайте й обсмажуйте під кришкою ще протягом кількох хвилин, вкінці приготування додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть картоплю з вогню.


Салат з молодої картоплі та сардин

Інгредієнти:
500 г молодої картоплі;
200 г зеленої квасолі;
120 г сардин в олії;
жменю оливок без кісточок;
сік половини лимону;
1 ст. л. оливкової олії;
сіль за смаком;
чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

Помийте, наріжте бульби на 3 частини й відваріть їх до готовності. Невеликими шматочками наріжте квасолю і покладіть її в каструлю за 3 хвилини до готовності коренеплоду. Злийте воду й остудіть овочі.

Викладіть в салатник сардини, додайте сіль, перець, лимонний сік і розімніть сардини виделкою. Додайте до сардин дрібно нарізані оливки, зварену картоплю і квасолю, додайте оливкову олію, гарненько все перемішайте, залиште на 15 хвилин і можете подавати до столу.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: