Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Рецепти смачних та корисних салатів з пекінської капусти

Рецепти смачних та корисних салатів з пекінської капусти


Рецепти смачних та корисних салатів з пекінської капусти

Пекінська капуста, як ви, напевно, вже здогадалися — родом з Китаю. Також, її вирощують в Кореї та Японії.

За смаком пекінська капуста відрізняється від звичної нам білокачанної капусти — вона м'якіша та ніжніша на смак. Цей овоч вважається салатним, хоча з пекінською капустою можна готувати й інші страви (тушкувати, запікати, додавати в супи або в борщ, готувати голубці з пекінською капустою).



Калорій в пекінській капусті зовсім мало — 12 калорій в 100 грамах овочу, при цьому — багато вітамінів та інших корисних речовин (вітамінів С і А, вітамінів групи В, калію, кальцію, магнію, фосфору, амінокислот).

Коли вибираєте пекінську капусту в магазині, звертайте увагу на те, щоб листки були свіжими та хрусткими. Також, важливо пам'ятати, що найкорисніша частина пекінської капусти — це біла, найбільш соковита частина листків.

Перед тим як готувати страви з пекінською капустою, кожен лист потрібно відокремити та добре промити водою.


Салат з пекінською капустою і моцарелою

Інгредієнти:
400 грамів пекінської капусти;
3 середніх помідорини;
200 грамів моцарели без розсолу;
3 гілочки кропу;
оливкова олія — за смаком;
сіль та чорний перець — за смаком

Приготування:

Капусту дрібно наріжте, помідори наріжте скибочками, моцарелу наріжте часточками, кріп подрібніть. Складіть інгредієнти в салатну миску, заправте рослинною олією, злегка перемішайте. Якщо потрібно, посоліть і поперчіть.


Салат з пекінською капустою та яблуком

Інгредієнти:
400 грамів пекінської капусти;
1 яблуко;
0,5 чайної ложки насіння кмину;
3 столові ложки рослинної олії;
2 столові ложки оцту (на ваш вибір);
2 столові ложки сметани;
1 невелика цибулина;
3 столові ложки холодної води;
сіль та перець — за смаком;
1 столова ложка цукру.

Приготування:

Добре перемішайте рослинну олію, сметану, оцет, кмин, воду, сіль та перець — це буде заправка для салату. Яблуко очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Цибулю подрібніть. Капусту наріжте. Складіть інгредієнти в миску для салату, заправте салат та добре перемішайте.


Салат з куркою, овочами та сиром

Інгредієнти:
400 грамів пекінської капусти;
2 стебла селери;
1 середнє червоне яблуко;
200 грамів готового курячого філе;
100 грамів твердого сиру (чеддеру або іншого);
заправка — на ваш смак.

Приготування:

Пекінську капусту і селеру дрібно наріжте. Яблуко наріжте соломкою або кубиками. Куряче м'ясо наріжте кубиками. Сир натріть на великій тертці. Перемішайте інгредієнти, заправте оливковою олією і винним оцтом або іншою заправкою на ваш смак.


Пекінська капуста в сметані

Інгредієнти:
1 велика головка пекінської капусти;
4 скибочки бекону;
4 столові ложки вершкового масла;
1 столова ложка борошна;
0,5 чашки сметани.

Приготування:

Капусту дрібно наріжте. Бекон підсмажте на сковороді з двох сторін, перекладіть на тарілку. На ту ж сковороду викладіть вершкове масло і борошно, потім додайте капусту і тушкуйте, постійно помішуючи, приблизно 15 хвилин (щоб капуста стала м'якою). Тим часом подрібніть бекон. Коли капуста буде майже готова, додайте подрібнений бекон і сметану, добре перемішайте.


Салат з куркою, пекінською капустою і плавленими сирками

Інгредієнти:
450 грамів курячого філе;
6 листів пекінської капусти;
3 середніх відварених картоплини;
4 варені яйця;
3 плавлених сирки;
майонез або інший соус для заправки;

Приготування:

Куряче філе наріжте кубиками, підсмажте на олії, посоліть та поперчіть. Картоплю очистіть від шкірки та натріть на великій тертці. Яєчні жовтки розімніть виделкою, яєчні білки натріть на великій тертці. Пекінську капусту наріжте невеликими шматочками. Плавлені сирки натріть на великій тертці (для цього, попередньо, можна хвилин на 20 поставити їх в морозильник).

Тепер шарами викладіть інгредієнти для салату: спочатку картоплю, потім жовтки, потім зробіть сіточку з майонезу, потім куряче м'ясо, потім пекінську капусту і знову сіточку з майонезу, потім плавлені сирки, білок і знову майонез. Поставте салат в холодильник на кілька годин — і можна подавати на стіл.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: