Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Готуємо чвіштарі – смажені коржики

Грузинська кухня. Готуємо чвіштарі – смажені коржики


Грузинська кухня. Готуємо чвіштарі – смажені коржики

Чвіштарі — популярна страва грузинської кухні, смажені коржики з кукурудзяної муки з кубиками сиру сулугуні.

Чвіштарі прийшли до нас з Мегрелії - регіону у Західній Грузії, де у багатьох стравах використовується кукурудзяне борошно. Чвіштарі - це мчаді (кукурудзяний коржик, який використовується грузинами як хліб) плюс сулугуні. Таке поєднання робить коржики смачною та цікавою стравою, яку, до того ж, нескладно приготувати в домашніх умовах.



Чвіштарі з сулугуні

Інгредієнти:
300 грамів сиру сулугуні;
400 грамів кукурудзяної муки;
2 яйця;
350 мл теплого молока (замість молока можна використовувати воду);
рослинна олія для смаження;
вода, сіль — за потребою.

Приготування:

Сир сулугуні наріжте кубиками або натріть на великій тертці. У велику миску складіть борошно і яйця, вилийте молоко. Вимішайте тісто руками. Додайте сир та знову вимішайте.

На цьому етапі тісто можна накрити харчовою плівкою і поставити на 20 хвилин в холодильник (не обов'язково).

Далі руками сформуйте коржі товщиною приблизно 1,5 сантиметра (можна скачати тісто в кульки, розкласти на обробній дошці й приплюснути рукою).

Підсмажте коржі з обох боків на рослинній олії.

Подавати чвіштарі потрібно обов'язково гарячими.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: