Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо коктейлі. Як зробити сангрію

Готуємо коктейлі. Як зробити сангрію


Готуємо коктейлі. Як зробити сангрію

Сангрія – алкогольний коктейль міцністю 4-9%, приготований на основі розведеного вина з додаванням шматочків фруктів.

До 1964 року сангрія вважалася напоєм селян Середземномор’я і не мала популярності за межами цього регіону. У 1964 році на міжнародній виставці в Нью-Йорку іспанська делегація представила сангрію як незвичайне іспанське вино, де її смак високо оцінили критики. Згодом вона з’явилася в меню солідних барів, і наразі є однією з візитних карток Іспанії.



Інгредієнти:
0,7 л вина червоного,
0,5 л води,
для ігристої сангрії – шампанське або солодкий газований напій,
2 ст. л. цукру або меду,
2 апельсини,
1 лимон і будь-які фрукти на ваш смак,
можна додати апельсиновий сік.

Приготування:

Нарізати фрукти кільцями разом зі шкіркою. Змішати в глечику вино з водою (шампанським), додати цукор і ретельно перемішати. Кинути туди нарізані фрукти. Покласти напій на 3-12 годин у холодильник. Подавати до столу холодним. Для приготування більш міцного напою нарізані фрукти попередньо замочують у міцному спиртному напої (ром, віскі, коньяк) на 6-12 годин, потім додається вино і вода. Залежно від обраних пропорцій така сангрія містить 14-18 обертів спирту.

Порада. Для сангрії підійде будь-яке якісне столове вино нижчої цінової категорії. Використовувати дорогі вина безглуздо, адже під час додавання інгредієнтів вони втрачають свій оригінальний смак.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: