Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня. 3 рецепти смачної фритати

Італійська кухня. 3 рецепти смачної фритати


Італійська кухня. 3 рецепти смачної фритати

Фритата — це італійська страва, а саме омлет з добавками: овочами, зеленню, м'ясом, різними видами сиру.

Фритату зазвичай готують на плиті на маленькому вогні, після чого ставлять в духовку (з функцією верхнього вогню) або накривають сковороду кришкою і так доводять до готовності.



Фритата з помідорами та моцарелою

Інгредієнти:
6 яєць;
50 мл молока (чверть чашки);
2 великих стиглих помідорини;
200 грамів моцарели;
листя свіжого базиліку;
сіль, чорний перець — за смаком.
оливкова олія для смаження.

Приготування:

Помідори очистіть від шкірки та наріжте скибочками. Базилік подрібніть. У великій мисці збийте яйця з молоком. Сковороду поставте на середній вогонь, додайте рослинну олію, вилийте яєчну суміш.

Поверх яєць викладіть помідори, сир та базилік. Коли омлет підсмажиться знизу, поставте його в гарячу духовку (з функцією верхнього вогню або гриля), щоб він підрум'янився зверху. Готову фритату трохи охолодіть і можна подавати на стіл.


Фритата з кабачками і сиром проволоне

Інгредієнти:
6 яєць;
половинка середнього кабачка;
50 мл молока (чверть чашки);
трохи листя свіжого базиліку;
третина чашки подрібненого сиру проволоне;
1,5 столові ложки вершкового масла;
3 гілочки зеленої цибулі;
сіль, чорний перець — за смаком.

Приготування:

Кабачок наріжте тонкими скибочками, зелену цибулю і базилік подрібніть. Форму для запікання або жароміцну сковороду (сковорода потрібна така, щоб можна було поставити її в духовку) змастіть маслом, додайте подрібнену цибулю, посоліть та поставте в духовку на кілька хвилин.

Додайте на сковороду скибочки кабачка і знову поставте форму в духовку, щоб кабачок став м'яким (до 8 хвилин).

Тим часом яйця збийте з молоком, додайте подрібнений базилік, посоліть та поперчіть. Яєчну суміш вилийте на сковороду, підсмажте на середньому вогні 2–3 хвилини. В кінці додайте подрібнений сир і знову поставте сковороду в духовку.


Фритата з капустою броколі та сиром чеддер

Інгредієнти:
8 яєць;
3 чашки подрібненої капусти броколі;
1/4 чашки води;
1/4 чашки молока;
3/4 чашки подрібненого сиру чеддер;
сіль, перець, гірчиця — за смаком;
рослинна олія для смаження;
кілька гілочок зеленої цибулі.

Приготування:

Яйця збийте з молоком, сіллю, перцем та гірчицею. Броколі викладіть на сковороду, додайте воду і протушкуйте приблизно 10 хвилин. Зелену цибулю подрібніть.

Перемішайте яєчну суміш, броколі, тертий сир і подрібнену зелену цибулю. Вилийте суміш на сковороду та готуйте на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Готову фритату трохи охолодіть, розріжте на шматки — і можна подавати на стіл.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: