Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Крем-суп, салат та рулет, Готуємо смачні та корисні страви зі шпинатом

Крем-суп, салат та рулет, Готуємо смачні та корисні страви зі шпинатом


Крем-суп, салат та рулет, Готуємо смачні та корисні страви зі шпинатом

У шпинаті багато провітаміну А, вітамінів групи В, вітамінів С, Р, РР, D2. За вмістом білків він поступається лише зеленому горошку, молодим стручкам квасолі і м’яса.

Шпинат також є чемпіоном за вмістом йоду, який бадьорить дух і захищає від старіння. І, що важливо, всі ці корисні речовини стійкі до варіння і консервації!



Чим ще корисний шпинат, та як його вирощувати можна дізнатися тут.

Угорський крем-суп зі шпинату

Інгредієнти:
500 г шпинату,
2 цибулини,
30 г масла вершкового,
3 ст.л. борошна,
2 яйця,
дрібка солі і перцю чорного меленого,
250 вершків.

Приготування:

Шпинат відварити і подрібнити в блендері. На розігрітій сковороді у вершковому маслі обсмажити ріпчасту цибулю, додати до неї на сковороду борошно, перемішати. Змішати воду, в якій варився шпинат із обсмаженою цибулею і шпинатним пюре.

Покласти на вогонь, довести суміш до кипіння, варити до загустіння. Додати сіль і перець за смаком. Влити вершки, помішуючи. Не доводити до кипіння. Вимкнути вогонь. При подачі покласти в кожну половинку звареного яйця.


Салат зі шпинату й апельсинів

Інгредієнти:
2 апельсини,
200 г шпинату,
100 г моркви,
1 ч. л. кунжуту,
100 мл апельсинового соку
20 г соняшникової олії.

Приготування:

Шпинат помити, обсушити і нарізати широкими смужками. Обсмажити на вершковому маслі 2 - 3 хвилини і додати сіль за смаком.

Один апельсин почистити і відокремити м’якоть від шкірки. З другого апельсина вичавити сік.

Моркву нарізати кружальцями і відварити до напівготовності, тільки замість води додати сік апельсина.

Кунжут обсмажити на сухій пательні 10 -20 секунд, щоб розкрити його аромат. Всі інгредієнти змішати і додати соус, в якому варилася морква. Викласти на тарілку, присипавши кунжутом.


Зелений рулет із лососем

Інгредієнти:
2 чашки свіжого шпинату,
1 чашка свіжого базиліку,
3 яйця,
1 ст. л. кропу (дрібно нарізати),
цедра і сік 1 лимона,
копчений лосось,
сіль і перець.

Приготування:

Розігріти духовку до 170 °С. У каструлю налити трохи води і викласти шпинат. Закрити і довести до кипіння. Варити 2 хвилини. Дати стекти воді і промити під холодною водою. Відтиснути зайву воду.

З’єднати шпинат, жовтки, базилік, сіль і перець до гладкої маси. Збити білки до м’яких піків і акуратно додати шпинатну масу. Викласти масу на деко і запекти 15 хвилин або до готовності.

На шпинатний «корж» викласти начинку, каперси і лосось. Загорнути в рулет і залишити в холодильнику на кілька годин або на ніч. Подавати, нарізавши на порційні шматки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: