Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Три страви з кабачків, які збережуть фігуру

Три страви з кабачків, які збережуть фігуру


Три страви з кабачків, які збережуть фігуру

Сезон кабачків – справжній рай для тих, хто стежить за фігурою. Є багато рецептів із кабачків, одночасно смачних і корисних.

Із них виходять чудові закуски, вони доповнюють супи і салати, а також можуть стати основним компонентом других страв і навіть десертів.



Салат із кабачками, помідорами і курятиною

Інгредієнти:
600 г кабачків,
120 г оливкової олії,
10 г свіжого чебрецю,
2 зубчики часнику,
500 г помідорів,
1 червона цибуля,
400 г курячого філе,
по 20 г червоного і зеленого базиліку,
сіль та перець за смаком.

Приготування:

Кабачки нарізати великим кубиками.

Куряче філе так само. Обсмажити в оливковій олії із додаванням листочків чебрецю і зубчиків часнику до рум’яної скоринки.

Помідори нарізати великим кубиками, цибулю – соломкою. Всипати в посуд із кабачками.

Перемішати всі інгредієнти салату, додати нарізаний кубиками сир, посолити і поперчити за смаком, заправити оливковою олією. Прикрасити зеленню.


Кабачки пікантні

Інгредієнти:
500 г молодих кабачків,
1 лимон,
1 головка часнику,
1 ст. л. меду,
50 мл оливкової олії,
дрібка меленого коріандру,
мелений духмяний перець,
чорний перець, сіль за смаком.

Приготування:

Кабачки вимити, нарізати вздовж тонкими скибочками. Із лимона зняти цедру і вичавити сік. Часник подрібнити.

Обсмажити кабачкові смужки на сковороді-гриль із обох боків до золотистого кольору.

Для маринаду з’єднати оливкову олія, мед, лимонний сік, трохи цедри, часник, спеції і перемішати до однорідності.

Викласти кабачки шарами, рясно змастивши кожен шар маринадом. Залишити кабачки в холодильнику на 2-3 години або на ніч.


Кабачки в горіховому соусі

Інгредієнти:
400 г кабачків,
1/2 скл очищених волоських горіхів,
сіль, чорний мелений перець за смаком,
1/2 пучка петрушки,
2 зубки часнику,
3 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

Волоські горіхи подрібнити у блендері. До волоських горіхів додати сіль, перець і розчавлений часник, перемішати. Викласти в соус дрібно посічену зелень петрушки.

Кабачки очистити від шкірки, за необхідності видалити серцевину з насінням, нарізати соломкою. Кабачки викласти в розігріту сковорідку з рослинною олією і обсмажити до готовності.

До кабачків викласти соус із волоських горіхів, перемішати і подавати на стіл.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: