Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо десерти з ягід. 5 рецептів на будь-який смак

Готуємо десерти з ягід. 5 рецептів на будь-який смак


Готуємо десерти з ягід. 5 рецептів на будь-який смак

Почалася ягідна пора - самий час готувати легкі, вишукані та ніжні десерти з ягід: солодкі супи, повітряні пироги, літні шарлотки й клафути, суфле, пудинги, муси, парфе, усілякі джеми та приголомшливо смачне морозиво, сорбе або граніту.

Страви з ягід смачні та неймовірно корисні - у них міститься цілий комплекс вітамінів і мінералів, а також природні цукри. Так що чим більше ягід будуть присутніми у нашому літньому меню, тим більший запас життєвої енергії, здоров'я і краси ми створимо.



Їжте ягоди у свіжому вигляді - з йогуртом, сметаною, молоком або вершками - робіть пиріжки й легкі бісквіти, заморожуйте, сушіть, готуйте компоти, соки, смузі й коктейлі: ягідна кулінарія не має обмежень, хоча й має свої секрети.


Вишня й черешня в шоколаді

Інгредієнти:
250 г напівсолодкого темного шоколаду,
200 г свіжої черешні, вишні,
цукрова пудра для прикраси.

Приготування:

Вимити ягоди. Покласти на тарілку, попередньо накривши пергаментним папером, і помістити в холодильник на кілька годин. Поламати шоколад шматочками й розтопити на водяній бані, поки він не стане рідким і однорідним. Перелити в чашу. Якщо немає бажання розтоплювати шоколад на водяній бані, можна зробити це в мікрохвильовій печі.

У цьому випадку необхідно викласти плитки шоколаду в спеціальний контейнер для мікрохвильової печі й розігрівати 30-60 секунд при середній температурі, зупиняючи кожні 15 секунд, поки шоколад не стане однорідною рідкою масою.

Взяти вишню й/або черешню за плодоніжку й занурити в шоколад, щоб шоколадом покрилося не менше 3/4 кожної ягоди. Викласти ягоду на пергаментний папір, проробити те ж саме з ягодами, що залишилися. Знову поставити тарілку з ягодами в холодильник, шоколад стане твердим. Подавати десерт на сервірувальній тарілці, посипавши цукровою пудрою.


Мафіни з ягодами

Інгредієнти:
Ягоди (малина, смородина, полуниця і т.д.) - 300 г,
борошно пшеничне - 2 скл.,
яйце куряче - 2 шт.,
сметана - 1 скл.,
цукор - 2/3 скл.,
масло вершкове - 170 г,
коньяк - 1 ст. л.,
розпушувач тіста - 1 ст. л.,
сіль - 0,5 ч. л.,
ванілін.

Приготування:

Змішати борошно, розпушувач і сіль. Яйця збити з цукром, вершковим маслом, сметаною, ваніліном. Влити яєчну суміш у борошняну й ніжно розмішати ложечкою, до утворення однорідного тіста. Ягоди помити, злити сік, просушити, злегка присипати борошном.

Додати ягоди й коньяк у тісто, акуратно перемішати. Тісто розкласти у формочки, зі змазаним маслом дном.

Випікати в розігрітій до 200°С духовці 25-30 хвилин (до готовності, яку можна перевірити сірником). Готові мафіни посипати цукровою пудрою.


Сирний пиріг з червоною смородиною

Інгредієнти:
Тісто: 100 г сиру,
100 г вершкового масла,
200 г борошна,
1 яйце,
2-3 ст. л. молока.

Приготування:

Спочатку виделкою розминаємо сир і вершкове масло, потім додаємо борошно й продовжуємо розминати до одержання дрібних грудочок. І наприкінці додаємо яйце й молоко та замішуємо до такого стану, щоб вийшла одна велика грудка тіста. Потім беремо цю грудку й кладемо в середину форми (28 см), пальчиками розподіляємо рівномірно за всією формою і прибираємо в холодильник мінімум на півгодини.

Начинка: 1,5 скл. червоної смородини, 200 г сиру, 250 г сметани, 1 яйце, 4 ст. л. цукру (з гіркою), 1 пакетик ванільного цукру (ще краще цукрової пудри з натуральною ваніллю), 1 ст. л. борошна.

Змішати всі інгредієнти крім смородини. Смородину почистити від плодоніжок, промити, дати стекти воді.

Витягаємо тісто з холодильника, часто наколюємо виделкою. Виливаємо на тісто сирну начинку. Зверху рівномірно розсипаємо ягоди. Випікаємо при 180°С близько 30 хвилин.


Літня шарлотка з ягодами

Інгредієнти:
14 г желатину,
600 г свіжих ягід,
2 яєчних білки,
50 г цукру,
250 г збитих вершків,
400 г знежиреного сиру,
палички бісквітного печива («Дамські пальчики»).

Приготування:

Желатин розмочити відповідно до інструкції на упаковці. Ягоди вимити, 250 г ягід збити в блендері, полуницю порізати навпіл (інші ягоди - малину, ожину, іргу, смородину та ін. - залишити цілими).

Яєчні білки збити з цукром. Сир змішати з ягідним пюре, ввести желатин, 125 г збитих вершків, білки й цілі ягоди (залишити трохи для прикраси).

Прибрати масу в холодильник на кілька годин. Глибоку форму для запікання викласти бісквітними паличками, заповнити сирно-ягідним мусом, стінки форми «облицювати» «парканчиком» з бісквітних паличок. Посипати поверхню бісквітною крихтою.

Прибрати в холодильник на 5 годин (або на ніч), щоб бісквіт як слід просочився ягідним мусом. Дістати форму з холодильника, перекинути охолоджену шарлотку на тарілку. Прикрасити свіжими ягодами і збитими вершками.


Желе з червоної смородини

Інгредієнти:
Червона смородина,
цукор.

Приготування:

Червону смородину вимити й обсушити на паперових рушниках. Сухі ягоди відокремити від гілочок і віджати сік. Змішати сік з цукром (на 1 скл. соку, що вийшов, 1 скл. цукру), злегка підігріти (желе не повинно кипіти!) до повного розчинення цукру. Розлити желе в стерильні банки, закрити кришкою або пергаментним папером. Зберігати в прохолодному місці не більше місяця-двох.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: