Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Домашній лікер. Як приготувати лимончело

Домашній лікер. Як приготувати лимончело


Домашній лікер. Як приготувати лимончело

Лимонний лікер із типово італійським ім’ям лимончело приписують до області Кампанія на півдні Італії.

На жаль, коли саме з’явився цей напій, достеменно невідомо: хтось стверджує, що він існує мало не з античних часів, а хтось приписує авторство своїм бабусям.



Інгредієнти:
5-6 штук середнього розміру лимонів,
500 мл горілки,
300 мл для горілки води,
500 г цукру.

Приготування:

Лимони промити теплою водою, витерти насухо паперовим рушником, ножем акуратно зняти із плодів цедру – верхню жовту частину шкірки.

Увага! Дуже важливо не зачепити білу м’якоть, інакше лікер вийде гірким. Цедру скласти у трилітрову банку, залити спиртом (горілкою), щільно закрити кришкою.

Настоювати 15 днів у теплому місці (18-25 °C), захищеному від прямих сонячних променів (можна накрити щільною тканиною). Раз на добу інтенсивно струшувати банку. Отриманий настій процідити через сито або марлю. Цедру відтиснути насухо. Приготувати сироп: у каструлю з підігрітою водою всипати цукор, довести до кипіння і варити на середньому вогні 3-5 хвилин, знімаючи білу піну. Отриманий сироп охолодити до кімнатної температури. Змішати лимонну настоянку з цукровим сиропом. Готовий лікер розлити в пляшки, герметично закрити і залишити на 7 днів в темному, прохолодному місці для поліпшення смаку.

Лимончело п’ють холодним, іноді у складі коктейлів. Термін придатності в захищеному від сонячного світла місці – до 5-ти років. Міцність – близько 40%.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: