Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Салат з огірків «Пікантний»

Консервуємо на зиму. Салат з огірків «Пікантний»


Консервуємо на зиму. Салат з огірків «Пікантний»

Поєднання часнику з перцем робить смак цього салату дуже яскравим. Ще одна перевага — нарізання великими шматками.

По-перше, з ним менше мороки, по-друге, огірки виходять більш смачні.



Інгредієнти:

огірки — 5 кг (краще брати середнього розміру);
цукор — 1 склянка;
олія — 1 склянка;
столовий оцет (9%) — 1 склянка;
сіль — 3 столові ложки;
часник — 2 столові ложки (натерти на дрібній тертці або пропустити через часничницю);
гіркий перець — 1 стручок або половинка;
чорний мелений перець (або суміш перців) — 1 чайна ложка без гірки.
Із вказаної кількості виходить приблизно 6,5 л салату

Приготування:

Огірочки добре промити, видалити хвостики, скласти в каструлю та доверху залити холодною водою. Дати постояти приблизно 3 години. Після цього огірки потрібно акуратно розрізати на 4 частини, а потім навпіл. Якщо вони маленькі, можна ділити їх просто на половинки.

Складаємо огірочки в каструлю, висипаємо туди ж інші інгредієнти. Ретельно перемішуємо та залишаємо маринуватися на 2,5–3 години. За цей час огірки просочаться і пустять сік.

Після цього розкладаємо шматочки в банки, легенько струшуючи, щоб вони щільніше вляглися. Заливаємо розсолом, що утворився, — його в каструлі буде досить багато.

На дно великої каструлі постелити вафельний рушник, поставити туди банки, накриті кришками. Каструлю залити водою, трохи не доходячи до країв банок. Закип’ятити воду, а потім стерилізувати банки близько 10 хвилин. Більше не треба — інакше огірочки не будуть хрусткими. Банки дістати, закрутити та перевернути.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: