Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Салат з рисом та солодким перцем

Консервуємо на зиму. Салат з рисом та солодким перцем


Консервуємо на зиму. Салат з рисом та солодким перцем

Заготівля салатів на зиму не забере багато часу, зате потім вони допоможуть урізноманітнити раціон.

Звичайне лечо готує кожна господиня, така закуска завжди знайдеться і в супермаркеті. А ось овочевий салат з болгарського перцю з рисом придбати не вийде, доведеться готувати його самотужки. Це цілком самостійна страва, готовий апетитний гарнір до м’яса.



Інгредієнти:

помідори — 3 кг (без шкірки);
болгарський перець — 1 кг;
ріпчаста цибуля — 1 кг;
морква — 1 кг;
рис (промитий, сирий) — 1 склянка;
сіль — 2 столові ложки;
цукор — 1 склянка;
олія — 300 г;
столовий оцет (9%) — 50 мл.

Приготування:

Овочі миємо та нарізаємо: цибулю — півкільцями, перець — соломкою, моркву тремо на грубій тертці. Помідори перекручуємо на м’ясорубці. Змішуємо овочі в каструлі та ставимо на середній вогонь. Довести до кипіння, а потім варити на слабкому вогні близько 20 хвилин, прикривши кришкою.

Додаємо рис та інші інгредієнти, крім оцту. Тушкуємо 35 хвилин (до готовності рису), потім вливаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.

Лечо розкладаємо в банки й закриваємо. Ставимо догори дном і тепло вкутуємо до цілковитого охолодження.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: