Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Страви з курятини. Філе у вершково-манговому соусі

Страви з курятини. Філе у вершково-манговому соусі


Страви з курятини. Філе у вершково-манговому соусі

Тропічні фрукти, як не дивно, просто відмінно поєднуються з м’ясом, і тут можна фантазувати без обмежень, винаходячи все нові екзотичні комбінації та смаки.

Філе у вершково-манговому соусі — це доволі нестандартна й цікава, проте у поєднанні з хорошим гарніром — ситна й корисна страва, яку варто спробувати приготувати.



А ви знаєте, що у стиглого манго досить яскраве забарвлення (палітра кольорів тут може коливатися від зеленого до яскраво-помаранчевого, це залежить від сорту манго), він буде пружним на дотик та матиме гладку шкірку. Якщо шкірка трохи зморшкувата, це означає, що фрукт перетримали на полиці, проте він також може бути дуже солодким!

До слова, купити манго можна одразу в пюре, тільки стежте, щоб воно не було зацукрене, особливо — якщо стежите за фігурою.

Намагайтесь не брати твердих недозрілих плодів, проте, якщо така прикрість якимось чином із вами трапилася — не засмучуйтесь, манго можна змусити дозрівати трішки швидше деякими секретними хитрощами: покладіть манго у ємність з сухим рисом так, щоб рис на 60-70% вкривав плід, і цю ємність заховайте в якесь темне місце. За добу-дві він повністю дозріє! А якщо біля мисочки з рисом покласти ще й банан — процес помітно пришвидшиться.

Куряче філе у вершково-манговому соусі

Інгредієнти:
філе курки (або індички) 400 г;
одне спіле манго;
вершки 15% - 70-80 мл;
зубок часнику;
базилік сухий;
карі;
сіль за смаком;
кокосова олія нерафінована (кокосову олію можна замінити іншою)

Приготування:

На кількох крапельках кокосової олії обсмажте на пательні часник (до відчутного апетитного аромату). Філе наріжте дрібними шматочками і перемістіть на пательню до часнику, додайте близько 50 мл води, половину вершків, сіль, спеції, перемішайте та залишіть під кришкою тушкуватися (час від часу зазирайте, за необхідності — підливайте трішки води).

Тим часом відділіть у манго м’якоть від кісточки, і змішайте в блендері цю м’якоть з рештою вершків до однорідності, а далі — залийте соусом філе і залиште тушкуватися до повної готовності.

Подавати на стіл можна як окремою стравою, так і з гарніром. Найкраще смакуватиме з рисом та макаронами.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: