Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Перці по-чеськи

Консервуємо на зиму. Перці по-чеськи


Консервуємо на зиму. Перці по-чеськи

Навіть якщо вам здається, що закривати овочеві салати на зиму — пережиток радянського минулого, ви все-таки маєте спробувати.

Оцінивши простоту консервування, зручність добування закуски з баночки та її смакові якості, ви знову і знову робитимете домашні заготовки.



Інгредієнти:
болгарський перець — 2–3 кг;
лимонна кислота — 3–5 г;
цибуля (дрібна) — 15 штук;
перець чорний горошком — 5 штук;
перець духмяний горошком — 5 штук;
корінь селери — 1 штука;
гірчиця (насіння) — 1 чайна ложка;
столовий оцет (9%) — 180 мл;
цукор — 25 г;
сіль — 10 г;
вода — 1 літр.

Приготування:

Перець і селеру очистити, промити й нарізати смужками. Цибулю дрібно нарізати. Закип’ятити маринад (вода, сіль, цукор, перець, оцет), зварити в ньому селеру, поки вона не стане м’якою. Потім овочі та спеції розкласти в банки, залити гарячим маринадом і поставити для стерилізації у воду (приблизно 30 хвилин у літрових банках).

Закручені банки залишити остигати під теплим покривалом униз кришкою.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: