Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати класичну сирну запіканку

Як приготувати класичну сирну запіканку


Як приготувати класичну сирну запіканку

Сирну запіканку можна вважати універсальною стравою. Адже її основа – яйця і сир, а все інше залежить від польоту вашої фантазії.

Цей рецепт запіканки нагадає вам смак дитинства. А виходить вона повітряною та ніжною.



Класична сирна запіканка

Інгредієнти:
кисломолочний сир – 500 г;
молоко – 1/3 склянки;
манна крупа – 100 г;
вершкове масло – 50 г;
цукор – 150 г;
яйця – 2 шт.;
ванільний цукор – 1 пакетик;
родзинки – півсклянки.

Приготування:

Ізюм замочіть в гарячій воді. Сир перетріть через сито (так його консистенція вийде однорідною та без грудочок). Додайте сюди збиті яйця, молоко, вершкове масло, цукор і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Ізюм промийте в холодній воді і всипте в нашу суміш. Додайте манну крупу і знову перемішайте. Після чого дайте настоятися приблизно півгодини, щоб манна крупа змогла увібрати в себе рідину і збільшитися в об’ємі.

Розігрійте духовку до 180 °C. Тісто вилийте в форму, змащену вершковим маслом і відправте запікатися на 40 хвилин. Готовій запіканці дайте охолонути. Подавати можна з варенням або сметаною.

Смачного!

До речі, як приготувати запіканку з баклажанів у томатному соусі можна дізнатися тут.

[b]Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram[/b

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: