Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Три рецепти смачного та корисного овочевого рагу

Три рецепти смачного та корисного овочевого рагу


Три рецепти смачного та корисного овочевого рагу

Овочеве рагу можна подавати як основну страву, так і в якості гарніру. Ви можете поєднувати його з рибою, м'ясом або навіть грибами.

Щоб ваше рагу вийшло ідеальним, пропонуємо дотримуватися таких порад:



- Намагайтеся нарізати овочі однаковими шматочками, щоб вони рівномірно обсмажились.

- Всі овочі можна окремо відварити або посмажити, а потім змішати інгредієнти і довести рагу до готовності. Або ж зробити засмажку і поступово додавати інгредієнти. У першому випадку овочі краще тримають форму. Якщо ви готуєте рагу за другим способом, намагайтеся додавати овочі в правильній послідовності, щоб страва не перетворилася в однорідну масу. Щоб уникнути цього, спочатку додайте тверді овочі (гарбуз, картоплю, перець), а потім м'які (зелень, помідори, горошок).

- У процесі приготування рагу підлийте трохи бульйону або води, щоб ваша страва не підгоріла.

- Щоб ваша страва була ароматною, додайте приправи в середині або кінці готування. Таким чином смак і запах приправ не змінитися під час приготування рагу.


Овочеве рагу з картоплею, цвітною капустою, шпинатом і нутом

Інгредієнти:
1 качан цвітної капусти;
800 г картоплі;
1 зелений перець чилі;
2 зуб. часнику;
1 цибулина;
2 ст. л. вершкового масла;
2 ст. л. оливкової олії;
1 ч. л. куркуми;
1 ч. л. приправи карі;
1 ч. л. меленого коріандру;
1 ч. л. меленого імбиру;
1 ч. л. насіння гірчиці;
350 г відвареного або консервованого нуту;
250 г шпинату;
сіль – за смаком.

Приготування:

Цвітну капусту розберіть на суцвіття і відваріть протягом 5 хвилин в підсоленій киплячій воді. Після чого відкиньте на друшляк і залиште 150 мл рідини, в якій варилася капуста.

Очистіть і наріжте картоплю на рівні і великі шматочки. Потім варіть протягом 10 хвилин в підсоленій киплячій воді.

Чилі і часник наріжте тонкими кружальцями, а цибулю – півкільцями. Розігрійте на сковороді вершкове масло і оливкову олію. Обсмажте чилі, часник і цибулю на слабкому вогні до м'якості. Додайте коріандр, куркуму, імбир, гірчицю, сіль і карі. Ретельно перемішайте і готовте ще кілька хвилин. Потім додайте картоплю, капусту і влийте воду, яку залишили після капусти. Тушкуйте протягом 10 хвилин, після чого додайте шпинат і нут. Готуйте, поки зелень не стане м'якою.


Овочеве рагу c селерою, помідорами і квасолею

Інгредієнти:
1 цибулина;
2 корні селери;
1 червоний болгарський перець;
2 зуб. часнику;
600 г помідорів;
4 ст. л. оливкової олії;
300 г стручкової квасолі;
кілька гілочок петрушки і кропу;
1/2 ч. л. сушеного чебрецю;
сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Очистіть перець від насіння і наріжте його тонкими смужками. Селеру наріжте великими дольками, а цибулю – півкільцями. Помідори опустіть в окріп і перекладіть в холодну воду. Очистіть їх від шкірки. Після чого розріжте на частини, видаліть насіння і наріжте тонкими смужками.

Обсмажте часник і цибулю на розігрітій олії. Додайте селеру, перець, квасолю і тушкуйте протягом 2-3 хвилини. Влийте невелику кількість води і готуйте ще 10 хвилин під накритою кришкою.

Додайте подрібнену зелень, помідори, чебрець, сіль і перець. Добре перемішайте і готуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи.


Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами

Інгредієнти:
2 кабачки;
2 баклажани;
4 помідори;
2 солодких перці;
1 морквина;
1 цибулина;
300 г сметани;
1 ст. л. куркуми;
1 гол. часнику;
зелень – за смаком.

Приготування:

Наріжте півкільцями баклажани і кабачки. Замочіть їх у підсоленій гарячій воді. Тим часом на крупній тертці натріть моркву і наріжте півкільцями помідори і цибулю. Перекладіть все в каструлю, додайте сметану і влийте половину склянки води. Поставте тушкуватися, а коли рагу закипить – посоліть, поперчіть, додайте часник, куркуму та інші спеції за смаком. В кінці готування додайте подрібнену зелень.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: