Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Помідори половинками по-фінськи

Консервуємо на зиму. Помідори половинками по-фінськи


Консервуємо на зиму. Помідори половинками по-фінськи

Якщо ви любите мариновані помідори і вже перепробували всі рецепт, а все рівно хочеться чогось нового, тоді пропонуємо рецепт помідорів по-фінськи.

Попри екзотичну назву, це дуже простий у приготуванні і надзвичайно смачний рецепт маринованих помідорів часточками з цибулею.



Інгредієнти:
Помідори – 2 кг.
Цибуля – 0,5 кг.

Маринад:
Вода – 2 л.
Сіль 2 ст. л.
Цукор 3 ст. л.
Оцет – 100 мл.

Приготування:

Помити і простерилізувати півлітрові банки. Для кількості помідорів, яка вказана у рецепті, вам знадобиться 7 півлітрових банок.

Простерилізуйте банки. Найпростіший спосіб – поставте чисті банки на 15 хв до гарячої духовки.

Почистьте цибулю і наріжте її кружальцями. Киньте у друшляк і ошпарте кип’ятком – так вдасться позбутися гіркоти і різкого запаху. Помідори помийте і наріжте половинками, якщо вони невеликі, або ж на четвертинки, якщо помідори більші. Викладіть на дно банок половину усієї цибулі. Потім щільно накладіть помідорів. Зверху знову шар цибулі.

Готуємо маринад. Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, оцет. Перемішайте і розлийте по банках з помідорами. Прикрийте кришками. Поставте банки у широку каструлю. Залийте водою так, щоб вона покривала більшу частину банки. Доведіть до кипіння і стерилізуйте так 5 хв.

Після чого закатуйте або закручуйте кришки. Перевертаєте банки на кришку, щоб перевірити герметичність конструкції, та залишаєте так остигати.

Зберігати у прохолодному місці.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: