Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Українська кухня. Готуємо підбиваний борщ

Українська кухня. Готуємо підбиваний борщ


Українська кухня. Готуємо підбиваний борщ

Приймлений чи підбиваний борщ, це дуже цікава та смачна страва. Готується він на копчених реберцях, які дають йому особливого смаку. А ще до борщу додається спеціальна кисломолочна заправка.

Цей рецепт борщу часто готують на весілля на Прикарпатті, тому його ще називають - весільний. І на таких подіях його п'ють чашками чи горнятками. Ще його називають білений борщ, питний борщ, прийманий борщ.



До речі, про 12 цікавих фактів щодо українського борщу можна дізнатися тут.

Інгредієнти:
Копчені ребра - 800 г.
Морква - 2 шт.
Борошно - 3 столові ложки
Яйце - 1 шт.
Лавровий лист - 2 шт.
Кріп - 1 пучок
Сіль - за смаком
Чорний перець горошок - 10 шт.
Буряк - 2 шт.
Вода - 4 літри
Олія - 1 столова ложка
Цибуля - 1 шт.
Смалець - 1 столова ложка
Лимонна кислота - 1 щіпка
Сметана - 400 мл.
Молоко - 200 мл.

Приготування:

На 4 літри води беремо приблизно 800-900 грам копчених ребер. Ребра краще брати з м’ясом і навіть можуть бути трохи жирненькі.

Нарізаємо їх на невеликі куски та заливаємо теплою водою, щоб з них трохи витягнути можливий бруд, задимленість від копчення і надлишок солі.

Через 15-20 хвилин складаємо ребра в каструлю, в якій будемо варити борщ.

Також закидаємо цілими добре помиті дві морквини і два середні бурячки. Все заливаємо водою та ставимо варитися на 1 -1,5 години.

Моркву та буряк можна відварити окремо.

Коли буряки з морквою зварилися виймаємо їх з каструлі і викладаємо на тарілку. Вогонь тим часом під каструлею збавляємо до мінімуму, щоб вода не продовжувала викіпати.

Хоча ребра вже частково підсолили рідину, але цього буде не достатньо. Солі додаємо за смаком. Також до бульйону додаємо 5-10 горошинок чорного перцю.

Коли овочі вистигли, починаємо зчищати шкірку з буряків та з моркви.

Складаємо все в окрему ємність для зручності і починаємо терти на великій тертці.

Розігріваємо олію на пательні, і вкидаємо смажитися дрібно нарізану цибулю. В кожному борщі є свій секрет. В цьому крім копчених ребер ще додається до цибулі ложка смальцю. Борщ стане ще ситнішим та ароматнішим.

Далі додаємо до цибулі натерті овочі і перемішуємо. Обсмажуйте на середньому вігні.

Можна додати трохи лимонної кислоти, десь щіпочку-дві, щоби буряк не втрачав колір в борщі.

Через 2-4 хвилини даємо маленький вогонь і продовжуємо тушкувати.

Беремо 400-450 мілілітрів домашньої сметани і виливаємо її в окрему каструлю.

Додаємо до сметани 200-250 мілілітрів молока. Сметана кисла, а солодке молоко збалансує смак. Також додаємо десь 2-3 ложки борошна. Міксером все змішуємо до однорідної констинстенції.

В кисло-молочну рідину, додаємо одне яйце. Продовжуємо змішувати міксером.

Тепер прийшов час з’єднати всі інгредієнти в нашій каструлі. Додаємо спочатку тушковані овочі.

Додаємо кілька листків лаврового листя.

Перед тим, як влити нашу кисломолочну заправку в каструлю, додайте до заправки кілька черпаків з основної каструлі. Щоби біла заправка стала ще більш однорідною.

В борщ вливаємо молочну заправку та готуємо ще 5-10 хвилин на маленькому вогні.

На останніх хвилинах приготування обов’язково додаємо добру жменю кропу. І звичайно все гарно перемішуємо.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: