Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Без яєць та молока. Незвичний рецепт такого звичного омлету

Без яєць та молока. Незвичний рецепт такого звичного омлету


Без яєць та молока. Незвичний рецепт такого звичного омлету

Омлет – страва для швидкого та ситного сніданку. У нього можна додати будь-яку начинку, але основними інгредієнтами завжди були яйця та молоко.

Але це зовсім не означає, що люди, які з певних причин не вживають ці продукти, повинні відмовляти собі в омлеті.



Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування корисного омлету без додавання продуктів тваринного походження.

До речі, ще 5 рецептів приготування смачного омлету можна подивитися тут.

Омлет без яєць та молока

Інгредієнти:
Помідор – 1 шт.
Кабачок – 100 г.
Олія – 1.5 ст.л.
Вода – 100 мл.
Печериці – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 0.5 шт.
Крупа манна – 2 ст.л.
Перець чорний – за смаком.
Крупа кукурудзяна – 3 ст.л.
Зелень – за смаком (зелена цибуля, петрушка, кінза або кріп).

Приготування:

Гриби вимити, очистити від бруду і відварити в трохи підсоленій воді до повної готовності. На 4 гриба знадобитися хвилин 15. Кабачок нарізати невеликими кубиками. Помідор очистити від шкірки і розрізати навпіл або на 4 частини.

Нагріти сковорідку, влити олію і обсмажити дрібно нарізану маленьку ріпчасту цибулину і половинку морквини, яку слід натерти на дрібній тертці.

Покласти в блендер кабачок, помідор і обсмажені до м'якості моркву і цибулю. Перемолоти в пюре. Додати манну і кукурудзяну крупу самого дрібного помелу, посолити і поперчити, все ретельно перемішати. Залишити на 10 хв, щоб крупа ввібрала воду. Влити гарячу кип'ячену воду, мішати вінчиком для того, аби маса стала густішою.

На гарячу сковороду невеликого діаметра влити трохи рослинного масла і черпаком розподілити тісто по сковороді. На один "омлет" – два повних черпака тіста. Смажити слід на мінімальному вогні під закритою кришкою. Поки "омлет" готується, можна нарізати печериці тонкими пластинками і подрібнити зелень.

Викласти на одну половину омлету гриби. Накрити другою половинкою "омлету" і потримати на вогні буквально пару хвилин, теж під закритою кришкою. Скоринка повинна бути приємного золотистого кольору.

Готовий омлет посипати свіжою зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: